Miquel Gil presenta disc al Palau acompanyat de Pep Gimeno 'Botifarra', Borja Penalba i Mireia Vives

El cantautor duu seu el darrer àlbum, 'Geometries', a l'auditori municipal el proper 21 de març
5 març 2019 12:00h
Miquel Gil musica poemes d'Estellés, Enric Casasses, Anna Montero, Imma Máñez, Begonya Pozo i Joanjo Garcia. / AMANTA 

VALÈNCIA. Pep Gimeno 'Botifarra', Borja Penalba, Mireia Vives i Marta Margaix acompanyaran com a convidats Miquel Gil en el concert que oferirà el pròxim 21 de març al Palau de la Música de València per a presentar Geometries, el seu nou disc.

Per a aquesta data "tan especial", el cantautor comptarà amb quatre dels músics que han participat en l'enregistrament de l'àlbum. En primer lloc acudirà una "referència de la música valenciana de transmissió oral", Pep Gimeno, que ha col·laborat en nombroses ocasions amb Miquel Gil.

Gil i Botifarra van estar tres anys de gira amb l'espectacle Nus i, recentment, han compartit la primera temporada del programa de televisió Bambant per casa d'À Punt. En Geometries, 'Botifarra' ha deixat la seua veu en una de les cançons.

D'altra banda, Borja Penalba ha sigut el productor musical del nou àlbum de Miquel Gil. Així, ha pogut aportar els coneixements adquirits al costat d'altres intèrprets com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet i Feliu Ventura. A més, ha gravat línies de guitarra, llaüt i acordió en diversos temes del repertori del disc.

La veu de la cantant Mireia Vives –companya artística de Penalba; el duo ja ha gravat dos treballs– es pot escoltar en una de les composicions. Finalment, la violinista Marta Margaix, coneguda pels seus vídeos en la xarxa i per ser membre del grup X-Fanekaes, també ha col·laborat en una cançó.

Els quatre músics acompanyaran Miquel Gil a l'escenari del Palau de la Música de València el dijous 21 de març. El disc Geometries és un àlbum format per cants oberts, estil andalusí, vocació modal i temes amb textures noves. No obstant això, el denominador comú del repertori són les melodies tradicionals i la música d'arrel valenciana.

En aquesta ocasió, l'artista ha musicat poemes d'autors sobre els quals ja havia treballat, com ara Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses i Anna Montero, i altres nous, com ara Imma Máñez, Begonya Pozo i Joanjo Garcia. Per a l'enregistrament d'aquest disc, Miquel Gil ha comptat amb músics de gran experiència. Així, han participat el percussionista David Gadea –membre de Nes, Krama i Ximo Tébar–; el guitarrista flamenc Antoni Porcar –membre de la companyia Una del montón–; Aloma de Balma i Ángela Furquet; el baixista Gusmà Gil –membre dels Sva-ters i Xiromita Trad Project–; el multi instrumentista (bandurria, llaüt, oud, dolçaina, baghet i gralla) Eduard Navarro –membre d'Urbàlia Rurana, L'Ham de foc–; Josep Aparicio 'Apa' i Capella de Ministrers; i el pianista i flautista Abraham Rivas –membre d'Ona nua, Xavier Morant i Carles Pastor–.

A més, l'àlbum s'ha enriquit amb les col·laboracions dels vocalistes Rafa Arnal  i Esteve Tortosa; dels percussionistes Víctor Traves i Diego López, i de les programacions d'Ivan X. El disc ha sigut gravat als Estudis Moma per l'enginyer de so Jorge Pérez, un reconegut tècnic que ha treballat amb els músics més importants del jazz espanyol. Una part important del treball s'ha gravat seguint la tècnica jazzística, amb tot el grup tocant alhora. D'aquesta manera, s'ha aconseguit una sonoritat més viva i orgànica, pròxima al directe.

Geometries també ha sigut possible gràcies a les aportacions de més de 300 persones que van participar en el micromecenatge que es va posar en marxa el mes de novembre passat.

Les localitats per al concert de Miquel Gil al Palau de la Música de València del dijous 21 de març es poden adquirir en la pàgina web de l'auditori del Passeig de l'Arbreda i en les taquilles del recinte.

next