Mitjans de comunicació britànics visiten València per a conéixer la ciutat que va inspirar Sorolla

La National Gallery de Londres acollirà entre el 18 de març i el 7 de juliol una exposició dedicada a l'obra del pintor valencià
6 febrer 2019 19:12h
El grup visitarà durant dimecres i dijous alguns dels racons relacionats amb la figura del pintor. FELIVET

VALÈNCIA. Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Turisme València i l'Oficina Espanyola de Turisme a Londres, organitzen una visita a València per a premsa britànica amb l'objectiu de donar a conéixer la ciutat que va veure nàixer el pintor Joaquín Sorolla i els entorns que li van servir d'inspiració en la seua obra. 

El viatge es realitza amb motiu de l'exposició dedicada a l'obra del pintor valencià, Sorolla, Spanish master of light, que es mostrarà en la National Gallery de Londres entre el 18 de març i el 7 de juliol. 

Representants de la National Gallery, al costat de la comissària de l'exposició, acompanyen un grup de periodistes de rellevants mitjans de comunicació del Regne Unit, entre ells, el Daily Telegraph, Mail on Sunday, Radio Times, The New European, Country Life, The Spectator, The Art Newspaper, Daily Mail i The Times.

El grup visitarà durant dimecres i dijous alguns dels racons relacionats amb la figura del pintor, com ara la platja de la Malva-rosa, el barri del Cabanyal, el Museu de Belles Arts, la Casa Museu José Benlliure, el centre històric i el museu dedicat a Vicente Blasco Ibáñez. 

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat la importància de vincular València i el País Valencià a aquest pintor de reconeixement universal. "És molt important posicionar-nos com el territori de la llum i la inspiració de Sorolla, un valor únic que cap altra destinació pot oferir", ha subratllat Francesc Colomer. 

Aquest viatge de premsa és una de les accions incloses en el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i Turisme València, que enguany està dotat amb 350.000 euros i dona especial importància al turisme cultural i gastronòmic. 

Mercat britànic 

Segons ha destacat el secretari autonòmic, "el Regne Unit és el mercat emissor més important per a la Comunitat Valenciana i continuem treballant per a mantindre la seua posició malgrat conjuntures com el Brèxit", ha afegit el secretari autonòmic. 

Per a Colomer, "l'exposició de Sorolla a la National Gallery de Londres ens ofereix una oportunitat extraordinària per a mantindre aquest mercat i captar nous nínxols, com ara el turisme cosmopolita". 

El Regne Unit manté connexions aèries amb 23 aeroports britànics. L'any 2018 el País Valencià va mantindre les arribades de turistes britànics malgrat el descens generalitzat entre les principals destinacions espanyoles. Fins a novembre, les arribades des del Regne Unit van pujar un 0,3%, però va augmentar un 4,8% la despesa per viatge.

next