La modificació de l'estatut valencià dels consumidors garanteix que s'informe els clients sobre les clàusules abusives en les hipoteques 

Les Corts han aprovat per unanimitat la modificació, que dota de major transparència el procés per a contractar una hipoteca 
27 febrer 2019 13:03h
Tots els grups parlamentaris han acceptat la modificació. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El ple de les Corts ha aprovat per unanimitat modificar l'Estatut dels consumidors i usuaris valencià per a garantir el dret d'informació en matèria de titulització hipotecària i altres crèdits amb l'objectiu que hi haja major transparència i que els consumidors tinguen més informació sobre les seues hipoteques i clàusules abusives.

Durant el debat parlamentari, el diputat de Ciutadans Antonio Woodward ha destacat la importància que els consumidors compten amb campanyes d'informació per a conéixer els seus drets perquè sense eixa informació es "correria el risc" que la norma quedara en "paper mullat".

Des de Podem, Antonio Montiel ha valorat que es tracta d'una norma que "avança en drets" per a la ciutadania i que estén la protecció a garants i avalistes de crèdits hipotecaris. "Estem fent la llei més avançada de l'Estat en matèria de titulació hipotecària i altres crèdits", ha ressaltat.

Per part seua, Compromís, a través de la diputada Mariam Campello, ha explicat que, amb aquesta reforma, els ciutadans sabran en cas que es revenga la seua hipoteca on està, a qui es ven i per quant, i ha valorat que és la llei "més pionera" a l'estat espanyol sobre aquesta matèria, mentre que per a la parlamentària del PSPV Noelia Hernández el text suposa "un gran avanç" i progressa en dret a la informació per als consumidors i usuaris.

Maite Parra (PPCV) ha assenyalat que la llei és fruit del treball conjunt dels grups i que respon a la necessitat de donar protecció als consumidors després d'"un moment de voràgine financera". "Hem acabat amb la indefensió dels consumidors que no tenien informació de les condicions més elementals. Hem demostrat que no mirem cap a un altre costat aportat solucions singulars i especialitzades", ha resolt.

next