Mollà sol·licitarà al Ministeri la nova declaració d'impacte ambiental de l'ampliació del port de València

La consellera ha afirmat que ni l'Autoritat Portuària ni el govern espanyol haurien de tindre "cap problema" a un nou informe
1 agost 2019 17:12h
La consellera ha afegit que tots es quedaran "molt més tranquils" si es fa la nova declaració d'impacte ambiental. / GVA

VALÈNCIA. La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que enviarà una carta oficial a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè hi haja una nova declaració d'impacte ambiental de l'ampliació del port de València. "Crec que és bo que tots ens quedem molt més tranquils per si aquest projecte és positiu o no, o si té afeccions ambientals que poden ser irreversibles i no podem tolerar", ha subratllat.

Així s'ha pronunciat aquest dijous la consellera en ser preguntada pels mitjans de comunicació, després que aquest dimecres el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, assenyalara que Mollà "ha llançat la pilota al Ministeri verbalment". "Si vol que hi haja una nova DIA haurà de demanar-la, cosa que no s'ha fet fins ara", va afegir Fulgencio.

En aquest context, la consellera ha explicat que ha escrit una carta a la ministra Ribera en la qual es presentava, li demanava una reunió i comentava problemes que li "ocupen i preocupen". Així mateix, ha incidit que estava "preocupada" pel projecte d'ampliació del port.

"Fulgencio va dir que enviara una carta oficialment i en concret; no tinc problema i s'enviarà una carta específica per a aquest tema. Més val que sobre que no que falte", ha recalcat.

Així mateix, la consellera s'ha mostrat "convençuda" que la ministra –que és "qui d'ofici té les competències per a fer la nova DIA"–, el govern d'Espanya en general i els promotors del projecte o l'Autoritat Portuària de València (APV) "no han de tindre cap problema a obtindre una declaració d'impacte ambiental positiva, perquè no tinga cap problema aquest projecte".

"Com això no passa si no s'avalua, crec que és bo que tots ens quedem molt més tranquils per si aquest projecte és positiu o no, o si té afeccions ambientals que poden ser irreversibles i no podem tolerar", ha sostingut Mollà.

Preguntada per si espera rebre una resposta ràpida, la consellera ha assenyalat que creu que sí. Tot i això, ha reconegut que la situació del Govern d'Espanya és "un poc delicada"."Entenc que la ministra tindrà voluntat de reunir-se amb mi, perquè també és la seua obligació com a representant públic atendre una consellera del govern valencià que comparteix les seues competències", ha apuntat.

next