Molt de Gust: la marca paraigua per a promocionar els productes de qualitat i ecològics

Agricultura busca potenciar l'origen i la qualitat dels aliments valencians per a reforçar la seua imatge
4 març 2019 16:49h
La marca busca millorar el posicionament dels productes valencians, així com el seu coneixement, difusió i visibilitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Molt de Gust és el nom de la marca creada per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a impulsar i generar una major atracció cap als productes de qualitat diferenciada i l'agricultura ecològica valenciana.

Es tracta d'una marca pensada en el sentit de millorar el posicionament dels productes valencians, així com el seu coneixement, difusió i visibilitat, tal com ha destacat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en la presentació d'aquesta iniciativa, ressaltant les qualitats que els diferencien i potenciant la identificació i el consum.

La consellera ha explicat que els mercats "són cada vegada més globals" i que la societat s'ha tornat "més exigent" respecte a la qualitat, l'origen i la sostenibilitat del producte, fet que fa necessària la creació d'una marca com aquesta. Així, ha explicat que en la línia de treball de la Conselleria es troba l'objectiu de reforçar la imatge de qualitat dels productes valencians i traslladar "el valor i l'esforç" que costa produir-los.

La directora general de Política Agrícola Comuna i Desenvolupament Rural, Maite Chàfer, ha insistit en la importància de l'agricultura, també l'ecològica, i l'ha considerada una peça clau per a la diversificació econòmica i per a la protecció del món rural. Així, ha ressaltat la importància de potenciar i donar-li valor a allò que fa diferent els productes valencians. "O eres diferent o eres barat", ha assenyalat.

La seua icona és un cor que reuneix els elements més significatius dels productes lligats a la nostra terra, segons ha explicat Chàfer, junt amb els creatius de l'empresa que ha dissenyat la marca. Per açò inclou el blau del mar, el groc del sol, el verd dels arrossars o el taronja i el roig dels cítrics i vins valencians, han explicat.

Els seus elements representen així les 20 figures de qualitat agroalimentària diferenciada del País Valencià, és a dir, 11 denominacions d'origen protegides (DOP), cinc indicacions geogràfiques protegides i quatre indicacions específiques de begudes espirituoses. 

Elena Cebrián ha contextualitzat la presentació de la marca en una línia de treball del Consell que impulsa les figures de qualitat diferenciada, l'agricultura ecològica i altres marques relatives a la producció agroalimentària valenciana.

Cebrián ha apel·lat a la consciència d'una de les grans fortaleses del nostre sistema agroalimentari, que és la combinació de la qualitat dels nostres productes i la capacitat de mantindre una oferta al llarg de tot l'any en mercats cada vegada més exigents.

next