El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 15 d'agost amb visites guiades gratuïtes

Els interessats a visitar l'espai no necessiten fer una reserva prèvia
12 agost 2019 11:06h
Aquestes sessions s'ofereixen durant tots els caps de setmana de l'any a les mateixes hores. / Arxiu

VALÈNCIA. El monestir de Sant Miquel dels Reis de València estarà obert en el festiu nacional d'aquest dijous, 15 d'agost, al matí, amb visites culturals gratuïtes a les 12 i 13 hores. Aquestes sessions s'ofereixen durant tots els caps de setmana de l'any a les mateixes hores.

Sant Miquel dels Reis va ser una alqueria islàmica sobre la qual es va edificar el monestir cistercenc de Sant Bernat de Rascanya. En el segle XVI, per encàrrec dels ducs de Calàbria, Ferran d'Aragó i Germana de Foix, el monestir va ser ocupat i ampliat per l'orde dels Jerònims i va adquirir el nom amb què ha arribat fins a l'actualitat.

Al llarg de la història ha tingut usos com a magatzem, col·legi i presidi. Es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu després d'una rehabilitació iniciada el 1997, que va recuperar elements històrics i va habilitar els espais per a ús com a biblioteca, dipòsits de material bibliogràfic i diverses sales de consulta i d'exposicions.

En la visita es pot accedir a l'exposició oberta sobre les noves adquisicions que en els últims anys han ampliat la col·lecció dels fons documentals i bibliogràfics. Està estructurada en dues parts: compres i donacions.

En les compres s'adquireixen obres d'autor, editor o temàtica valenciana, a més d'altres considerades d'interés cultural. La tipologia és molt variada: llibres, publicacions periòdiques, fotografies, postals, cartells, gravats, historietes gràfiques i còmics, entre d'altres.

Entre els documents comprats destaca un incunable dels Sermons de Sant Vicent del 1487 i llibres de viatges dels segles XVIII i XIX en els quals apareix el territori valencià com a destinació interessant per a visitar.

next