Mónica Oltra celebra que l'únic pacte possible passa per la reedició del Botànic

La candidata de Compromís es felicita per la suma d'esquerres malgrat que amb l'avançament electoral considera que "s'ha posat en perill la majoria de canvi del 2015"
29 abril 2019 02:16h
Compromís ha conegut que obtenia un escó més mentre Mónica Oltra compareixia davant els mitjans. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La candidata a la presidència de la Generalitat per Compromís, Mónica Oltra, ha celebrat que amb el resultat de les eleccions autonòmiques "no hi ha suma possible que no passe per un segon Botànic". Així ho ha explicat Oltra en una compareixença a la seu de la coalició a València, on ha estat acompanyada de Joan Baldoví, Fran Ferri i Guiseppe Grezzi.

Oltra ha felicitat el PSPV per haver sigut la força més votada, però ha volgut ressaltar que amb el resultat electoral, "els valencians han dit clarament que volen que les polítiques que són conseqüència del canvi continuen". En aquesta línia ha celebrat que tot i que a l'estat espanyol els números sumen perquè el pacte de govern vire cap al centredreta, al País Valencià el pacte només pot ser el d'un "Botànic II". "Això és una senya d'identitat dels valencians i valencianes", ha dit Oltra, que assegura que els valencians no "toleraran experiments".

La candidata de Compromís s'ha felicitat per la reedició del pacte d'esquerres tot i que ha lamentat que l'avançament electoral "ha posat en perill la majoria de canvi del 2015". No obstant això, ha celebrat la "fidelitat" dels votants de Compromís i considera que els valencians han demostrat que quan aposten "per un projecte de futur, eixe projecte es consolida".

Oltra no ha dissimulat la seua alegria pels resultats, una alegria que s'ha incrementat quan ha conegut, mentre compareixia, que Compromís guanyava un altre escó, que ha perdut el PPCV. Amb més del 90% escrutat, el PSPV té 27 escons; Compromís, 17, i Unides Podem-EUPV, 8. En l'altra banda de l'espectre ideològic, el PPCV obté 19 diputats, Ciutadans, 18, i Vox, 10.

next