Oltra, partidària d'una gran aliança d'esquerres i d'oferir una "única opció electoral" a l'esquerra del PSOE

La portaveu de Compromís confessa que preferiria "facilitar la vida a la gent" i no disseminar el vot progressista en múltiples opcions electorals
20 setembre 2019 12:27h
Mónica Oltra és partidària de fer pactes preelectorals per a sumar la força de diversos partits d'esquerra. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha advocat aquest divendres per unir l'esquerra "no bipartidista" de cara a les pròximes eleccions generals i ha assegurat, en relació a l'afirmació de Pedro Sánchez que "no dormiria tranquil" si haguera acceptat ministres de Podem, que ella dorm "bé" com a integrant d'un govern de coalició.

En una entrevista en la cadena SER, Oltra ha precisat: "Jo dorm bé a les nits i em desperte amb ganes de continuar fent polítiques que canvien la vida de la gent. Hem trobat la manera d'entendre'ns, d'escoltar-nos, de transigir i de posar diferents mirades al servei d'un projecte comú".

La també vicepresidenta del Consell ha assenyalat que la posició de Sánchez "rema contra la història" perquè els ciutadans "han apostat pel pluripartidisme" i "fa falta més cultura política per a gestionar-lo. Es parla molt i s'escolta poc en la política actual", ha lamentat.

Sobre la possibilitat que es construïsca una aliança de forces d'esquerra després del 10N, Oltra ha insistit que és necessari "situar-se en el debat polític, no en el personal", i ha afegit que "si algú té problemes per a dormir, que prenga valeriana, perquè la política és acord, diàleg".

Preguntada per si aconsellaria a l'exportaveu de Podem i actual líder de Más Madrid, Íñigo Errejón, presentar-se a les pròximes eleccions generals, Oltra ha explicat que ella "no és qui per a fer-ho", encara que ha precisat que veu Errejón "focalitzat a Madrid, on ha tret bons resultats i té molt a construir".

Oltra ha insistit en la crítica envers Pedro Sánchez com a "candidat que ha fracassat en la investidura, malgrat tindre una majoria", i ha considerat que "això al final és un rearmament per als nostàlgics del bipartidisme" i enfront del qual és necessari buscar un acord de totes les forces polítiques que treballen amb "les forces socials i mediambientals".

"Jo apostaria per una convocatòria àmplia d'aquestes forces que no se situen en el bipartidisme antic per a facilitar la vida als votants de l'esquerra perquè no hàgem de trencar-los el cor. Oferir una única opció electoral. Perquè aquesta convocatòria automàtica d'eleccions només ha passat dues vegades en la recent història d'Espanya, les dues en els últims tres anys, i necessita una resposta extraordinària", ha agregat.

"Nosaltres no som sectaris, parlarem amb tothom. I quan tots busquen el vot del centre, caldrà oferir una alternativa en l'esquerra. Veurem si tenim companys de viatge que cobrisquen aquestes esperances i expectatives", ha conclòs la coportaveu de Compromís.

next