Montesinos i Asensi denuncien a Ferraz la falta de garanties en les primàries del PSPV d'Alacant

Els dos candidats no descarten la impugnació dels resultats de la votació si no s'adopten "les condicions necessàries"
19 febrer 2019 13:25h
Imatge d'arxiu de la portaveu municipal del PSPV-PSOE, Eva Montesinos. / EFE

ALACANT. Dos dels tres aspirants a les primàries convocades pel PSPV-PSOE per a elegir al candidat a l'Alcaldia d'Alacant, Eva Montesinos i José Asensi, han denunciat aquest dimarts la falta de garanties per al desenvolupament de la votació d'aquest diumenge, 24 de febrer.

Tant la portaveu municipal del PSPV-PSOE, Eva Montesinos, com el catedràtic de la Universitat d'Alacant José Asensi han assenyalat que, a cinc dies de la jornada de votació, no s'ha informat oficialment la militància sobre el dia, el lloc i el mecanisme previst perquè puguen elegir el candidat preferit. Entre altres punts, han recalcat que no se sap si hi haurà cabines per a garantir el vot secret.

En aquesta línia, han apuntat que ja han adreçat sengles escrits de queixa davant el comité de garanties del PSOE a Madrid perquè conega com s'està desenvolupant el procés. Així, han avançat que no descarten impugnar els resultats de la votació, en cas que no s'adopten "les condicions necessàries".

A més, tots dos han confirmat el seu rebuig a participar en el debat entre candidats delimitat finalment pel comité organitzador de les primàries en considerar que s'ha acordat la seua celebració en la seu de l'agrupació local del partit, malgrat que no reuneix les condicions mínimes d'accessibilitat i d'aforament.

Montesinos i Asensi havien defensat que es convocara en instal·lacions amb una major capacitat per a l'assistència de públic. No obstant això, el comité organitzador va prendre la decisió de fixar la seua celebració en la seu socialista, davant la falta d'acord entre les tres candidatures.

Han assenyalat que, amb eixa decisió, el comité organitzador, dirigit pel secretari d'Organització, hauria aconseguit impedir la celebració del debat, "que era el que volien des del principi perquè no confrontàrem idees" amb el tercer aspirant, el director del Teatre Principal d'Alacant, Francisco Sanguino.

next