Montoro assegura que el govern català podria haver destinat diners al referèndum tot i el control financer del Ministeri

L'exministre d'Hisenda del PP no descarta que l'executiu de Puigdemont poguera haver comés un delicte de malversació perquè podria haver finançat la votació de l'1-O
27 febrer 2019 19:51h
Montoro ha comparegut aquest dimecres com a testimoni en el judici de l'1-O. / ACN

MADRID. L'exministre d'Hisenda del PP Cristóbal Montoro ha apuntat al Tribunal Suprem que el govern català podria haver comés malversació perquè podia "defraudar o enganyar" per a destinar diners públics a l'organització del referèndum de l'1 d'Octubre tot i el "control total" de les finances aplicat pel govern espanyol des de l'estiu del 2017. "Una cosa és el control comptable i una altra les investigacions als tribunals", ha apuntat durant el seu interrogatori en el judici de l'1-O.

En aquest sentit, ha recordat que des del seu Ministeri s'han presentat fins a set denúncies (quatre davant la Fiscalia General i tres al Tribunal de Comptes) per "irregularitats" detectades. Montoro ha explicat també que "personal qualificat" del Ministeri d'Hisenda presta assessorament en aquestes investigacions. Ara bé, ha insistit que el control de les finances va funcionar i que la Generalitat "no tenia la possibilitat de convocar un referèndum amb pressupost".

L'exministre ha concretat que les set denúncies les va presentar el seu ministeri durant el 2017 i que des d'aleshores l'advocada en cap del ministeri, Carmen Tejera, lidera aquesta tasca "d'assessorament" a la Guàrdia Civil per a elaborar els seus informes. De fet, les suposades despeses públiques del referèndum ja són objecte d'una investigació paral·lela al Tribunal de Comptes. En aquest cas, la denuncia és contra Carles Puigdemont, dèsset exmembres del govern català i la interventora general.

next