El monument de Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, millor falla infantil 2019

Aquest dissabte es coneixerà també la falla gran guanyadora del primer premi
15 març 2019 20:00h
Aquest monument i la resta de falles infantils de València ja es poden gaudir als carrers de la ciutat. / FALLA MESTRE GOZALBO-COMTE D'ALTEA

VALÈNCIA. El jurat de les falles de València ha triat la falla infantil de Mestre Gozalbo-Comte d'Altea com a primer premi de la Secció Especial. Una obra de l'artista Iván Tortajada Estellés ha permés que aquesta falla repetisca en aquest guardó, que ja va obtindre en 2018. Així ho ha comunicat aquest divendres la Junta Central Fallera, que també ha donat a conéixer la resta de monuments fallers infantils premiats en les festes grans de la ciutat per a aquest 2019.

El president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha sigut l'encarregat de llegir aquest veredicte. El segon premi de la Secció Especial ha sigut per a la falla infantil de Duc de Gaeta-la Pobla de Farnals, de l'artista Jorge Gallego Gallego, i el tercer premi, per a Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal, de Fernando Foix Fabregat.

Aquests monuments i la resta de falles infantils de València es poden gaudir als carrers de la ciutat des d'aquest divendres, a les 9 hores, quan ha sigut la plantà. Pel que fa a les falles grans, la plantà d'aquestes acabarà dissabte, a les 8 hores. Tot i això, des de fa dies la major part dels ninots centrals i principals de les comissions llueixen ja als carrers de la ciutat.

Aquest dissabte es coneixerà la falla gran guanyadora del primer premi de la Secció Especial, així com la resta de monuments grans premiats en les diferents categories.

El 2018, el monument infantil de la Falla Mestre Gozalbo-Comte d'Altea també va resultar guanyador d'aquest primer premi amb l'obra 'Mira adentro', de l'artista Iván Tortajada. Va quedar per davant del monument infantil de la Falla Convent Jerusalem i de la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, segon i tercer premi, respectivament.

Així mateix, dijous es va conéixer que el Ninot Indultat Infantil va recaure en la falla Císcar-Borriana de València, amb una figura que representa el pas del temps en una càpsula i que llança un missatge a les futures generacions. Mentre que aquest divendres s'ha conegut que la peça 'El regrés de la pesca' de la falla Exposició-Misser Mascó ha sigut la guardonada com a Ninot Indultat del 2019.

next