Diari La Veu del País Valencià
Mor el cantant alcoià Camilo Sesto als 72 anys

VALÈNCIA. El cantant i compositor alcoià Camilo Sesto ha mort aquesta matinada als 72 anys, segons han anunciat aquesta matinada a través del seu compte de Twitter oficial. L’artista estava hospitalitzat a la clínica Quirón de Pozuelo de Alarcón (Madrid) per problemes renals i ha patit aquesta nit una parada cardiorespiratòria.

Nascut a Alcoi el 1946 com a Camilo Blanes Cortés, l’artista es va convertir en la veu de cançons emblemàtiques com Vivir así es morir de amor, Algo de mí o Perdóname. El cantant també va ser reconegut per la seua participació com a protagonista en el musical Jesucristo Superstar.

A la seua faceta de cantant, caldria afegir la seua condició menys coneguda de compositor per a artistes com Miguel Bosé (de qui també va ser descobridor), Ángela Carrasco, Lani Hall, José José, Sergio Fachelli o Francisco.

Personalitats de tots els àmbits s’han sumat a les condolences per la mort del cantant, que acumulava una trajectòria de més de 50 anys i que va gravar el seu últim disc el 2018. El president de la Generalitat, Ximo Puig, a través de Twitter, ha destacat Camilo Sesto com a “artista irrepetible que va portar el nom de la Comunitat Valenciana per tot el món”. També la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha lamentat que “haja marxat la veu que ha posat i posarà música a tantes històries d’amor”.

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig s’ha mostrat “trista” per la seua pèrdua, mentre que el portaveu de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ha lamentat que se n’haja anat “un gran de la música”.

L’alcalde d’Alcoi, el socialista Antonio Francés, ha afirmat que la localitat “plora la mort de Camilo Sesto, l’alcoià més universal i autor de tantes cançons que formen part de la nostra vida”. L’Ajuntament d’Alcoi ha decretat dos dies de dol oficial.

Segons ha informat el compte oficial de Twitter del cantant, tots aquells que vulguen donar-li l’últim adéu a Camilo Sesto podran visitar la capella ardent d’11.00 a 20.00 hores a la seu de la SGAE, al carrer Ferran VI, número 4, a Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa