Mor Laura Pastor, l'única dona dels '10 d'Alaquàs' i "un exemple de la lluita pels drets del poble valencià"

L'opositora antifranquista va morir aquest dimecres, 11 de setembre, amb 85 anys
12 setembre 2019 16:23h
Laura Pastor, en una imatge d'arxiu d'un homenatge als '10 d'Alaquàs' celebrat el 2015.

VALÈNCIA. Laura Pastor (1934), l'única dona del grup els '10 d'Alaquàs', va morir aquest dimecres. La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat el seu condol per la mort d'aquesta opositora antifranquista, a qui ha qualificat "d'exemple de la lluita per la democràcia i els drets del poble valencià".

Pastor va formar part de la Taula Democràtica del País Valencià, en representació del Partit Carlista, i del grup conegut com els '10 d'Alaquàs', juntament amb Joan Josep Pérez Benlloch, Vicent Soler, Francesc Xavier Navarro, Josep Corell, Ernest Lluch, Carles Dolç, Francesc Candela, Josep Guia i Carlos Manuel Martínez Llaneza. Els seus membres van patir la persecució del règim franquista, que els va acusar i processar el 1975, poc abans de la mort del dictador, per haver constituït una comissió redactora d'un projecte d'Estatut d'Autonomia.

"Figures com la de Laura Pastor ens fan reflexionar sobre la importància de les llibertats i drets que tenim i que hem de mantindre com a poble", ha manifestat Pérez Garijo, qui a més ha destacat el fet que Pastor fora l'única dona en aquest grup de resistència antifranquista. "També hem de posar en valor el seu paper en la defensa de la igualtat en uns temps més que difícils", ha afegit la consellera.

next