Mor Leandre Adsuara, històric militant de Compromís i impulsor de la Unió de Llauradors

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha traslladat als familiars i amics del difunt les seues condolences en nom de la corporació municipal i de la ciutat 
9 novembre 2019 17:05h
Leandre Adsuara, en el lliurament dels Premis 20 de Febrer per part de l'Ajuntament de Vila-real. / SOCARRATS

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). L'històric militant de Compromís i impulsor de la Unió de Llauradors Leandre Adsuara ha mort aquest dissabte als 79 anys en un accident de trànsit a Vila-real (la Plana Baixa), segons ha informat l'Ajuntament de la localitat.

Adsuara, "persona estretament lligada al moviment associatiu, les tradicions i la cultura popular de Vila-real", era portador de la Mare de Déu de Gràcia i va veure reconeguda la seua vinculació a la ciutat amb el premi 20 de Febrer d'enguany, reconeixement que atorga l'Ajuntament de Vila-real a personalitats i entitats destacades de la població amb motiu de les seues festes fundacionals. 

L'alcalde, José Benlloch, ha traslladat les seues condolences en nom de la corporació municipal i la ciutat als familiars i amics d'Adsuara. Benlloch ha destacat la trajectòria de Leandre Adsuara i la seua aportació a "enfortir i perpetuar les tradicions i la cultura locals, com a portador però també des de l'àmbit associatiu, la defensa de la nostra agricultura o el patrimoni local".

Compromís ha lamentat a les xarxes socials la seua defunció: "Ens ha deixat l'històric militant de Compromís Vila-real Leandre Adsuara. Enviem una forta abraçada a tots els seus companys i companyes i a tota la seua família".

"Ens ha deixat un guerrer, un lluitador i un amant del país i la seua terra, que va impulsar la fundació de la Unió de Llauradors", ha lamentat l'organització agrària. I ha afegit: "Bon viatge als guerrers si al seu poble són fidels".

next