Mor un treballador a Onda amb símptomes d'haver patit un colp de calor

La causa definitiva de la defunció de l'home es coneixerà quan se li practique l'autòpsia
13 agost 2019 16:56h
El colp de calor es caracteritza per un increment de la temperatura corporal central per damunt de 40 graus. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Un treballador d'una empresa d'Onda (la Plana Baixa) de 44 anys va morir la matinada del passat dissabte a l'Hospital General de Castelló, on va arribar per a ser atés per sospita de colp de calor.

Segons fonts sanitàries, el treballador hauria sigut traslladat a urgències per a ser tractat davant una sospita de colp de calor, però les causes de la mort hauran de ser esclarides quan es conega el resultat de l'autòpsia.

La Conselleria de Sanitat ha explicat que els atesos com a sospita de colp de calor des de l'inici del Programa de Prevenció i Atenció dels possibles problemes de salut derivats de les temperatures extremes al País Valencià el 2019 són 51, dels quals, finalment, s'han confirmat 9 casos com a atesos per colp de calor.

Les mateixes fonts no han pogut confirmar si des de l'inici d'aquesta campanya s'ha produït alguna defunció per aquest motiu, encara que  que han apuntat que el 2018 es van registrar dues morts per colp de calor, mentre que el 2017 en van ser cinc.

El colp de calor es caracteritza per un increment de la temperatura corporal central per damunt de 40 graus i per alteracions del sistema nerviós central, on predomina l'encefalopatia i és típic el coma.

Es tracta d'una emergència mèdica que pot causar fallada multiorgànica i que es presenta en relació amb l'exercici en ambients calorosos i, més sovint, en persones majors o persones amb malalties debilitants durant intenses onades de calor.

next