Morera creu que el debat d'investidura podrà celebrar-se a mitjan juny 

El president de les Corts preveu una legislatura "constructiva i estable"
24 maig 2019 17:06h
Enric Morera espera que també se celebre el debat per a l'elecció dels senadors territorials. / DANIEL GARCÍA-SALA

ALACANT. El president de les Corts, Enric Morera, ha assegurat que el ple d'investidura del president de la Generalitat, Ximo Puig, es podrà celebrar en la primera quinzena del mes de juny i ha confiat que s'obrirà una legislatura "constructiva", "seriosa" i "important" per l'estabilitat parlamentària que existeix. Així mateix, espera que se celebre el debat per a l'elecció dels senadors territorials.

"Tindrem quatre anys per a construir", ha al·legat el president, qui ha participat en un acte de tancament de campanya de Compromís a la plaça del 25 de Maig a Alacant junt amb el candidat a l'Alcaldia, Natxo Bellido. Tanmateix, ha argumentat que en aquest mandat que comença s'haurà de determinar "de què viurem en el segle XXI, quins seran els nostres nínxols de mercat i d'ocupació" per tal de fer una "societat més inclusiva", ha sostingut. En aquest sentit, ha afirmat que Alacant no es pot quedar despenjada d'eixa dinàmica positiva, en la qual tant el País Valencià com Portugal han sigut els motors d'Europa", ha sentenciat. 

A més, ha afirmat que seran anys "constructius" perquè existeix una "base sustentada en més de 70 normatives i lleis" que donen "una estabilitat parlamentària important". De la mateixa manera, ha recordat que existeix un pressupost de la Generalitat "en marxa" i ha pronosticat una legislatura "molt productiva, molt seriosa, de reflexionar sobre l'escenari en l'àmbit mundial, i des de la localitat poder assumir i escometre molts dels reptes plantejats amb rigor" i des de les universitats.

Morera ha apostat per la transferència tecnològica i ha recalcat el "potencial innovador" i el "gen fenici molt important" de la societat valenciana. Així mateix, ha sostingut que els poders públics han de donar "estabilitat, rigor i diàleg social per a afrontar els reptes de futur". "Hem de ser servidors públics, facilitar la vida a les famílies, a les empreses, a les persones. És el que hem fet des del Botànic i Alacant no pot quedar-se desconnectat", ha conclós.

next