Morera durà a la Fiscalia la petició de Vox d'obtindre les dades personals de membres de col·lectius LGTBI

El president de les Corts traslladarà l'escrit del partit d'ultradreta per si la sol·licitud fora constitutiva d'un delicte d'odi
2 juliol 2019 11:13h
El president de les Corts, Enric Morera, en una reunió amb els diputats de Vox Ana Vega i Miguel Pascual. / INMA CABALLERS / CORTS

VALÈNCIA. El president de les Corts, Enric Morera, ha decidit traslladar a la Fiscalia la petició del grup parlamentari Vox amb la qual pretén aconseguir les dades personals de persones de col·lectius LGTBI que treballen amb menors.

L'escrit, presentat al registre del parlament valencià, va aixecar aquest dilluns una gran polèmica. Vista la petició del partit d'ultradreta, Morera ha pres la decisió de no tramitar la petició, alhora que traslladarà l'escrit a la Fiscalia perquè el ministeri públic puga valorar si la sol·licitud de Vox pot constituir un delicte d'odi.

En la petició, Vox sol·licitava la documentació sobre les subvencions a col·lectius LGTBI i demanava, a més, "les dades de les persones" que han impartit "activitats amb menors". La raó que va esgrimir la diputada de la formació Ángeles Criado és que estan "preocupats" per conéixer "en mans de qui" estan els xiquets i per "l'adoctrinament al qual poden haver sigut sotmesos". 

En aquesta sol·licitud, el partit demanava les partides destinades en els pressuposts dels exercicis 2018 i 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories o centres culturals que estiguen relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI. Dins d'aquest apartat exigien, a més, conéixer les quantitats assignades a activitats amb menors i les dades personals dels qui hagen participat. 

En l'escrit, el grup parlamentari sol·licitava documentació acreditativa del compliment amb els diversos requisits legals, com ara el document d'antecedents penals; l'acreditació de la formació o preparació necessària; els contractes signats amb indicació de dates; la quantitat assignada; els col·legis; la indicació del mètode d'adjudicació, i els seus criteris.

next