Morera vol repetir com a president de les Corts: "S'obri un període que necessita algú amb coneixement"

El dirigent de Compromís reclama "calma i tranquil·litat" per a conformar "a principi de juny" el Botànic II
2 maig 2019 10:25h
Enric Morera destaca que s'ha fet un "bon" treball des de la Presidència de les Corts. Imatge d'arxiu. / EFE

ALACANT. El president en funcions de les Corts, Enric Morera, ha augurat que el període que ara s'obri al parlament valencià serà "difícil" a causa de l'augment de grups polítics –amb la presència de sis partits amb representació– i de "pluralitat". Per això, considera que al capdavant ha d'haver-hi algú amb experiència, "una persona amb coneixement del que suposa una bona i eficaç gestió de la vida parlamentària".

Així s'ha expressat el polític minuts abans de participar en la romeria al monestir de la Santa Faç d'Alacant, on ha confessat que demanarà "que prompte tinguem un Botànic II que continue solucionant els problemes" dels valencians. Sobre aquest tema, ha raonat que "el primer" serà constituir les Corts, el dia 16 de maig, moment en què s'obrirà el termini per a la constitució dels grups parlamentaris i, des d'aleshores, "s'haurà de veure la investidura".

Preguntat per la possibilitat que abandone la Presidència de les Corts per a passar al futur Consell presidit per Ximo Puig, Morera ha manifestat que estarà disponible per al que diga el seu partit i ha afegit que el Bloc, que està dins de Compromís, té pendent un Consell Nacional (que se celebrarà, previsiblement, aquest dissabte).

Morera, que ha destacat que s'ha fet un "bon" treball des de la Presidència de les Corts, ha comentat sobre el seu futur: "Estic a la disposició dels meus companys per a continuar contribuint a l'estabilitat, a l'ordre i a la bona política". "Crec que els meus companys saben la meua predisposició en l'àmbit de la responsabilitat que em toca", ha apuntat el polític de Compromís. També ha manifestat que ara el primer pas és constituir la cambra legislativa i ha vist factible que a principis de juny hi haja un nou Consell. Amb tot, ha demanat "calma i tranquil·litat". 

Sobre l'elecció dels senadors territorials, ha exposat que existeix "un problema", ja que dubta que done "temps" al fet que les Corts els aprove de cara a la sessió d'investidura del Senat, prevista per al dia 23 de maig. "Ho intentarem, i, si hi ha bona voluntat per part de tots, potser ho aconseguirem", ha resolt.

next