El moviment Me Too de l'Eurocambra demana als candidats que es comprometen contra l'assetjament sexual

La iniciativa pretén que els parlamentaris de la pròxima legislatura signen un document per a "posar fi a la cultura del silenci" i que s'inscriguen en un curs sobre respecte i dignitat
6 febrer 2019 13:36h
La campanya s'ha presentat aquest dimecres a Brussel·les. / BLANCA BLAY, ACN

BRUSSEL·LES. El moviment Me Too del Parlament Europeu ha llançat una iniciativa perquè els candidats a eurodiputat es comprometen formalment a "combatre, previndre i denunciar" l'assetjament sexual. 

La campanya, presentada aquest dimecres a Brussel·les, busca el compromís dels futurs eurodiputats a través de la signatura d'un document. Entre els punts que recull el document hi ha el de "posar fi a la cultura del silenci" o garantir que la cambra lidere l'establiment de normes per a combatre l'assetjament. A més, mitjançant la signatura individual, cadascun dels polítics es compromet també a inscriure's en el curs del parlament sobre Respecte i Dignitat a la feina i a treballar perquè aquest siga obligatori i no voluntari.

A més, des del Me Too també demanen en el compromís escrit als futurs eurodiputats que "lluiten" per la creació d'una estructura "accessible, efectiva i totalment independent que aborde casos d'assetjament al Parlament Europeu".

La iniciativa s'ha presentat després de l'acte 'Abús i assetjament sexual a les institucions', que ha comptat amb diverses ponents en una sala plena a la cambra.

"A qui no el vulga signar, li demanem: Què teniu a amagar?", ha expressat una de les membres del moviment Me Too durant el llançament de la campanya. Segons han explicat les impulsores, els candidats poden accedir al document a través de la web i faran un seguiment per a garantir que els eurodiputats complisquen amb els compromisos que recull el text.

next