El moviment #QuieroCorredor reconeix els avanços però demana més rapidesa en l'execució de la infraestructura

El xequeig del primer semestre del 2019 posa de manifest que existeixen alguns compromisos que no s'han complit i d'altres que van amb retard 
8 juliol 2019 18:56h
En el seu xequeig semestral, el moviment destaca les actuacions realitzades des del novembre del 2018. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. El moviment #QuieroCorredor, impulsat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), ha reconegut els avanços produïts en el Corredor Mediterrani ferroviari des del novembre però demana més celeritat en la seua execució i transformar en "realitats" les licitacions.

En el seu xequeig semestral, el moviment destaca les actuacions realitzades des del novembre del 2018, com ara el començament de les obres del túnel Castellbisbal-Martorell; el tercer carril Castellbisbal-Tarragona i Castelló-València; la posada en funcionament del tram Xàtiva-Moixent; l'estudi de la variant Elx AVE-Aeroport d'Alacant, i la licitació del tercer carril La Encina-Alacant. També inclou l'adjudicació de totes les obres de Múrcia-Almeria excepte dues i la posada en marxa del tram Granada-Antequera, així com el projecte de la variant de Loja.

No obstant això, segons apunta, existeixen alguns compromisos que no s'han complit i d'altres que van amb retard, entre ells la posada en funcionament de la nova variant de doble via en ample ibèric Vandellòs-Tarragona, la doble via d'ample internacional Monforte-Elx i les adjudicacions de dos trams entre Múrcia i Almeria.

El president d'AVE, Vicente Boluda, ha manifestat que aquesta primera meitat d'any, en comparació amb anys anteriors, ha transcorregut "molt més activa" però ha afegit que ara cal veure si eixes licitacions "es transformen en realitats". 

El segon xequeig d'enguany tindrà lloc el 28 de novembre a Elx i coincidirà amb un acte empresarial en què AVE espera congregar empresaris i representants de la societat civil espanyola.

next