MSC presenta l'única oferta per a l'ampliació nord del Port de València

La futura terminal suposarà una inversió d'uns 1.200 milions d'euros
8 maig 2019 13:47h
La concessió per a explotar la terminal serà de 35 anys, prorrogable a un màxim de 50 anys. /APV 

VALÈNCIA. El termini de presentació d'ofertes per a construir i gestionar l'ampliació nord del Port de València ha conclòs aquest dimecres, 8 de maig, a les 12.00 hores, amb una única candidatura, la de Terminal Investment Ltd. (TIL) del grup MSC, segons informa Valenciaport al seu compte de Twitter.

Després de 90 dies hàbils des que es publicara el plec de condicions per a optar a la construcció i explotació de quarta terminal de contenidors del Port de València, l'única oferta a valorar serà la de TIL del grup MSC.

El passat 12 de desembre el BOE publicava l'anunci pel qual l'Autoritat Portuària de València (APV) convocava el concurs públic de construcció de l'ampliació nord del Port de València i l'explotació d'aquesta terminal de contenidors per un termini de 35 anys prorrogable fins a un màxim de 50. Segons els plecs de condicions, aprovats el mes d'octubre passat, la futura terminal suposarà una inversió d'uns 1.200 milions d'euros: uns 400 milions en aportacions públiques i de 800 a 900 milions aportacions privades.

El seu espai tindrà capacitat per a uns 5 milions de TEU i està concebut per a fer front al trànsit de contenidors esperat en l'horitzó del 2050. Per a això, comptarà amb un moll d'atracament de fins a 1.970 metres de longitud amb calat de 20 metres al costat del vaixell i en tota la dàrsena, una superfície d'esplanada adjacent i compactada d'unes 137 hectàrees, i un canal d'accés marítim amb 22,50 metres de calat. L'APV farà els vials de connexió viària i ferroviària de la parcel·la amb la xarxa general del port.

Entre les exigències per a la nova terminal està també que estiga automatitzada al 100%  i que compte amb una terminal ferroviària; que garantisca "la protecció del medi ambient", i que use "energies no contaminants".

next