Mulet retrata com la qüestió catalana copa l'activitat del Senat: "Catalunya, Catalunya, Catalunya... N'esteu farts, no?"

El senador de Compromís retreu al PP i a Ciudadanos que utilitzen l'actualitat catalana com a cortina de fum per a no parlar de les necessitats d'altres territoris
20 febrer 2019 11:21h
Carles Mulet va pronunciar durant un minut "Catalunya". / COMPROMÍS

VALÈNCIA. "Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya, Catalunya..." i així fins a un minut del temps de què disposava Carles Mulet. El senador de Compromís va utilitzar una de les intervencions d'aquest passat dimarts a la cambra alta per a denunciar el monotema emprat per Ciudadanos i el PP en els debats polítics.


Mulet va intentar pagar amb la mateixa moneda els partits conservadors que utilitzen temàtiques recurrents, com ara la situació de Catalunya –amb la qual es va solidaritzar–, la Constitució, la unió d'Espanya, els bous i Veneçuela, per a no parlar de les necessitats dels altres territoris.

"De les 17 comunitats autònomes, només se'n parla d'una", va començar recordant Mulet al Senat. "Mai no es parla dels nostres problemes", va incidir, malgrat que els valencians "representem l'11% de la població" i els ciutadans de Catalunya "en són el 17%". 

"Estem farts que Catalunya ho tape tot", va dir abans de començar a verbalitzar el nom del Principat i actuar com si estiguera fent una intervenció adreçant-se a la concurrència de senadors. Tanmateix, Mulet només pronunciava "Catalunya" i va repetir el topònim durant un minut. "N'esteu farts, no?", va dir després de reiterar el mot durant seixanta segons mentre s'escoltaven les queixes de la resta de representants polítics territorials. "He estat un minut, imagineu-vos quatre anys escoltant només això ací. Estem molt farts de vostès".

next