El Museu de la Biodiversitat d'Ibi inaugura una exposició per a conscienciar sobre "l'apocalipsi dels insectes"

La mostra dedicada "al grup d'éssers vius més divers del planeta" es presenta aquest dimecres al migdia
21 maig 2019 14:27h
El museu alberga una sala de biodiversitat amenaçada, on s'exposen una gran pell d'os polar, una vitrina de marfils, vitrines amb coralls, nombroses papallones i altres insectes que han estat objecte de comerç il·legal. / MUSEU DE LA BIODIVERSITAT

VALÈNCIA. Coinicidint amb del Dia Internacional de la Biodiversitat, aquest dimecres al migdia es presentarà al Museu de la Biodiversitat d'Ibi l'exposició Els insectes mouen el món, que compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i amb la col·laboració de l'Associació Espanyola d'Entomologia (AeE) i la Càtedra Unesco Reserves de la Biosfera i Ambient Urbà.

Segons expliquen des del museu, els insectes són el grup d'éssers vius més divers del planeta, amb més d'1 milió d'espècies descrites, la qual cosa representa més del 70% de les espècies conegudes. No obstant això, és un dels grups més amenaçats, fins al punt que científics i mitjans de comunicació parlen ja de 'l'apocalipsi dels insectes'.

Malgrat l'extraordinària diversitat de formes i colors, la presència en tots els racons de la terra i la necessitat per al bon funcionament dels ecosistemes, els insectes continuen sent molt desconeguts per a amplis sectors de la societat. Per això, des del Museu de la Biodiversitat d'Ibi volen conscienciar que, si desaparegueren aquests animals, la vida a la Terra no es podria desenvolupar i l'espècie humana desapareixeria en un breu lapse de temps.

Els insectes són els mantenidors de la diversitat vegetal gràcies al seu paper imprescindible com a pol·linitzadors de les plantes. A més, són els principals descomponedors de la naturalesa, ja que duen a terme el reciclatge de restes d'origen animal i vegetal. Entre els insectes hi ha també els millors amics de l'agricultor, ja que moltes espècies controlen les plagues.

La importància d'aquest grup, el seu paper en la natura i la seua activitat constructora i transformadora del medi es podran descobrir a través dels panells i vitrines que conformen l'exposició, que obri les seues portes aquest dimecres.

next