El Museu d'Etnologia reutilitza les lones publicitàries de les exposicions per a fer bosses

Amb la campanya #CapAUnMuseuSostenible, el centre també ha posat en marxa la reutilització del mobiliari expositiu i la distribució de part del material a les escoles i instituts
5 octubre 2019 11:06h
Aquestes lones, en la seua majoria plastificades, s'han transformat en bosses reutilitzables. / MUSEU D'ETNOLOGIA

VALÈNCIA. El Museu Valencià d'Etnologia ha posat en marxa el projecte #CapAUnMuseuSostenible i, com a primera mesura sota aquesta iniciativa, s'ha compromés a la reutilització de les lones publicitàries de les exposicions i altres projectes del museu. Aquestes lones, en la seua majoria plastificades, s'han transformat en bosses reutilitzables, les conegudes com a tote bags.

El director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit, ha explicat que aquesta campanya de reciclatge dels materials plàstics comptarà amb la col·laboració "d'artesanes valencianes del barri del Carme". Junt amb elles, el museu confeccionarà bosses, targeters i altres productes, tots amb materials reciclats. 

Aquest vessant mediambiental que es complementa amb altres iniciatives, segons indiquen des del museu en un comunicat, com ara "la reutilització del mobiliari expositiu o cessió a altres museus locals i distribució de part del material de les exposicions als centres educatius com a eines de suport didàctic", apunta el diputat de Cultura, Xavier Rius.

El programa #CapAUnMuseuSostenible pretén implementar la sostenibilitat en la majoria de les activitats i tasques del museu i acostar-se als objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Agenda 2030 de l'ONU.

Concurs de fotografia

Per a difondre el projecte de reutilització de lones per a les bosses #EtnoToteBag, el museu ha posat en marxa un concurs fotogràfic en Instagram. A través de la xarxa social, es premiaran les millors fotografies i s'adjudicarà com a premi una de les bosses reciclades del museu.

El concurs té com a objectiu reflexionar sobre sis temes (ciutat com a llenç, edificis emblemàtics, mobilitat, diversitat cultural, turisme i soledat) vinculats amb la mostra sobre les ciutats valencianes que acull el museu.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next