Els museus de Cultura Festiva de València augmenten un 11% els seus visitants el primer trimestre d'enguany

El Museu Faller ha sobrepassat en març la barrera de les 20.000 visites per primera vegada en la seua història
4 abril 2019 18:55h
Entre gener i març s'han registrat 58.642 entrades. Imatge d'arxiu. / JOANBANJO

VALÈNCIA. Segons el recompte periòdic de visitants que es realitza cada mes per part dels tres museus de Cultura Festiva de València, les dades globals de visites durant el primer trimestre d'enguany ratifiquen la tendència a l'alça en la xifra de visites experimentada des del 2016 per tots aquests espais culturals. En concret, les 58.642 entrades registrades entre gener i març comporten un increment de l'11% respecte al primer trimestre del 2018 (quan n'hi hagué 52.388).

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la importància d'aquestes dades perquè confirmen la tendència de creixement continuada des de fa tres anys pel que fa a l'increment de visitants al Museu Faller, al Museu del Corpus-Casa de les Roques i al Museu de la Setmana Santa Marinera.

A més, ha destacat l'increment d'un 15% pel que fa a les visites de persones estrangeres (20.269 enguany per les 17.497 del mateix període l'any passat). Una de les dades més significatives és la registrada al Museu Faller de València durant el mes de març, amb 21.548 visites, un nou rècord en la seua sèrie històrica (l'anterior se situava en les 19.969 visites de març de l'any passat). 

L'augment, per tant, se situa en un 4%, confirmant així l'interés del públic per acostar-se a la festa fallera en qualsevol època de l'any i convertint aquest museu en un referent de les Falles en l'àmbit estatal i internacional, amb 7.782 registres de persones estrangeres en eixe període. 

Al mateix temps es reforça la gestió desenvolupada tant en l'exposició dels continguts com en l'atenció d'agències i turoperadors, donat que actualment la majoria de visites es realitzen en grup i són concertades prèviament a través de correu electrònic des del museu. De fet, hi ha 233 visites de grup confirmades per al mes d'abril. 

També el Museu del Corpus ha batut la seua pròpia marca obtinguda al març de l'any passat (quan hi hagué 9.301 visitants) en arribar enguany a les 9.834 visites, 2.574 de les quals han arribat procedents d'altres països. 

A més, el museu de la Setmana Santa Marinera ha registrat 1.745 visites, una bona xifra que no s'acosta a les 3.562 de l'any anterior, quan el mes de març va coincidir amb la celebració de la festa gran dels Poblats Marítims que enguany tindrà lloc aquest mes d'abril.

next