Música, color i ball omplin els Poblats Marítims de València en el Dia Internacional de la Dansa

El Teatre El Musical organitza per tercer any consecutiu aquesta acció col·lectiva amb el veïnat
27 abril 2019 17:45h
Es va crear un vídeo tutorial perquè tothom poguera aprendre's el ball a casa. / TEATRE EL MUSICAL

VALÈNCIA. Centenars de veïns i veïnes dels Poblats Marítims de València han participat aquest dissabte en una jornada convocada pel Teatre El Musical (TEM) per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa omplint els carrers dels barris de color, música i ball.

La cita ha començat a les 12 hores als carrers d'aquest districte per a concloure en la plaça del Rosari, on s'ha ballat una coreografia creada per a l'ocasió per Vicente Arlandis, Cristina Núñez i Sandra Gómez. La cantant Veronika Ruiz, del grup valencià de rap Frida, ha sigut l'encarregada d'interpretar el manifest del Dia Internacional de la Dansa, ha explicat el consistori en un comunicat.

Aquest és el tercer any consecutiu que el TEM organitza aquesta acció comunitària en la qual participen no solament el veïnat de forma individual sinó també col·lectius dels barris, com ara centres escolars o les bandes de música del Marítim que van tornar a acompanyar als ballarins durant les cercaviles.

En aquesta ocasió es van programar dos recorreguts. El primer va eixir des de la plaça de la Creu de Canyamelar i el segon de la plaça del Tribunal de les Aigües. Ambdós van finalitzar en la plaça del Rosari on es va ballar la coreografia preparada per a l'ocasió.

Durant diversos mesos els coreògrafs han dirigit assajos en centres escolars del barri així com en el mateix teatre per a tot el veïnat que volguera participar. A més, es va crear un vídeo tutorial perquè tothom poguera aprendre's el ball a casa.

Per a finalitzar el matí, s'ha habilitat una ballroom al vestíbul del TEM en el qual, a més de continuar ballant, s'ha pogut gaudir d'una coreografia de ball contemporani i una altra de funky a càrrec de l'escola de dansa el Botànic i una altra interpretada per un grup d'alumnes del grau superior del conservatori de dansa.

"Una de les línies fonamentals del TEM és la creació de projectes col·lectius i aquesta iniciativa de continuïtat en la qual portem tres anys habitant els carrers del barri, demostra l'interés i la participació de la nostra comunitat", ha assenyalat la coordinadora artística del TEM, Olga Álvarez.

next