Música popular, balls i focs tradicionals protagonitzen el cap de setmana de la Gran Fira amb 'Nits de Folk'

Les propostes arranquen aquest divendres a partir de les 20.00 hores amb la XI Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València
4 juliol 2019 17:41h
La jornada de dissabte conclourà amb un 'castell de pals a l'antiga' en la plaça de la Mare de Déu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. La Gran Fira de València s'ompli aquest cap de setmana de música popular, balls i focs tradicionals en el cicle de les 'Nits de Folk', que estarà protagonitzat per concerts, muixerangues, el Sarau de la Fira i un espectacle pirotècnic, entre altres propostes programades.

El regidor en funcions de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha fet una crida a la ciutadania perquè gaudisca d'aquests concerts i espectacles tradicionals, segons ha assenyalat el consistori en un comunicat.

"Les 'Nits de Folk' es consoliden en la renovació de la Gran Fira com una oportunitat per a retrobar-nos amb la cultura d'arrel valenciana d'eixir a la fresca", ha destacat Fuset.

Les propostes del cap de setmana arranquen aquest divendres a partir de les 20.00 hores amb la XI Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València. El recorregut començarà a la Llotja i passarà per l'avinguda de Maria Cristina, carrer Sant Vicent, plaça de la Reina i el carrer del Micalet fins a arribar a la plaça de la Mare de Déu, on hi haurà una actuació conjunta a les 21.00 hores.

Així mateix, a les 21.30 hores serà el torn del XXXII Festival Serenates, amb Eliseo Parra i Las Piojas en Costura en un concert a la plaça del Patriarca organitzat per la Universitat de València (UV), l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la Regidoria de Cultura Festiva.

'El Cant al Ras de la Fira' tancarà la jornada d'aquest divendres a les 23.00 hores en la plaça de la Mare de Déu, amb Tatiana Prada de Conflent, Trine Carballo, Toni Guzmán i Josep A. Aparicio (Apa) al cant i amb Josemi Sánchez i el Racó del Vers al vers.

D'altra banda, aquest dissabte a les 19.00 hores estan programades les muixerangues de la Fira, amb un recorregut que s'iniciarà a la plaça de la Mare de Déu i passarà pel carrer del Micalet, la plaça de la Reina, Sant Vicent i Maria Cristina fins a confluir en la plaça del Mercat. A més, a les 20.00 hores hi haurà una exhibició davant la Llotja.

A la mateixa hora, la plaça del Patriarca acollirà el concert 'De banda a banda del Mediterrani', amb Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani dins del festival Serenates; mentre que a les 22.30, la plaça de la Mare de Déu acollirà el Sarau de la Fira amb balls valencians participatius als quals està convocada tota la ciutadania que vulga acostar-se i aprendre a ballar, des de les 20.30 hores.

La jornada de dissabte conclourà amb un 'castell de pals a l'antiga', en la plaça de la Mare de Déu, a càrrec de la pirotècnia Peñarroja, a partir de la 1.00 de dissabte a diumenge.

Finalment, diumenge serà el torn del festival Serenates, que portarà de nou un concert a la plaça del Patriarca. Així, 'Sis veus: Els dies i els dónes' delectarà el públic assistent a partir de les 21.30 hores.

next