El Musical celebra quatre anys de cultura pública i oberta al Cabanyal

La jornada inclou una vetlada "purament festiva" amb Kalabresse, Nonai Sound DJ i Bemol Inquieta per a completar les vora 15 hores de programació ininterrompuda
9 novembre 2019 18:25h
Els carrers del Cabanyal s'han transformat aquest dissabte en un escenari a l'aire lliure. / TEM

VALÈNCIA. Els carrers del Cabanyal s'han transformat aquest dissabte en un escenari a l'aire lliure per a celebrar el quart aniversari del centre cultural municipal El Musical, en una jornada de portes obertes i amb propostes de teatre, performances, experimentació sonora, poesia viva i música.

En les activitats ha participat la companyia Visitants; Vicente Arlandis i Mario Montoya, tots dos del vessant formatiu del TEM, que han realitzat una performance; Jesús Ge, que ha aportat la seua proposta de poesia viva, i Martí Guillem, amb l'experimentació sonora. A més, membres del grup del barri Flamenkicidio han inclòs la música en viu en el programa, mentre que a la vesprada el teatre de sala ha estat protagonitzat pel Col·lectiu Himen.

Aquesta programació, que s'estén des de les 11.30h fins a la matinada i en la qual ha col·laborat el Festival Cabanyal Íntim, ha donat visibilitat a tota mena de cultura, amb arrels als carrers on s'assenta el centre cultural però també amb disciplines i temes d'actualitat, com ara el feminisme o la investigació de nous camins per a l'expressió artística. 

Confirmant el caràcter contemporani i heterogeni del TEM, la jornada inclou una vetlada purament festiva a mans del DJ suís Kalabresse, Nonai Sound DJ i Bemol Inquieta. 

Quatre anys de gestió pública per a convertir-lo en un teatre del públic

El novembre del 2015 el Teatre El Musical va reobrir les seues portes després que l'Ajuntament de València recuperara la seua gestió i el convertira en un centre cultural municipal dedicat a les expressions artístiques i escèniques contemporànies. 

El TEM és un espai on té cabuda tota mena de disciplina i que té com a senya d'identitat la qualitat, gràcies al nivell dels artistes valencians, estatals i internacionals que visiten el seu escenari. 

Actualment, el Teatre El Musical està ultimant la convocatòria del concurs públic per a triar la coordinació artística per als pròxims quatre anys, quan s'esgote al desembre el contracte d'Olga Álvarez, ara de baixa maternal. Per a eixa nova etapa, la regidora d'Acció Cultura, Maite Ibáñez, confia a continuar treballant i consolidant la identitat del TEM com a escenari de la contemporaneïtat i l'excel·lència a València: "Volem que el Teatre El Musical siga un referent dins de la ciutat; però també fora, quan es parle d'allò més interessant i de l'actual panorama escènic". 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next