El MuVIM arriba a la majoria d'edat entre exposicions, tallers, cinema, concerts i conferències

El museu ha rebut més de tres milions de visitants des que va obrir, el 2001
3 juliol 2019 11:47h
La recuperació de la maqueta que recrea la València del plànol del Pare Tosca i l'exposició permanent 'L'Aventura del pensament' constitueixen dos dels majors reclams per a la ciutadania. / MUVIM

VALÈNCIA. "El MuVIM és un museu consagrat a preservar i donar a conéixer les idees que han fet possible el món modern". Així es defineix en la seua pàgina web el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, que aquest dimarts compleix 18 anys; una majoria d'edat en la qual les sales d'aquest centre han acollit mostres que van des de la relació de la casa Borbó amb la ciència a la modernitat de la Segona República, i des de la iconografia de la Mare de Déu dels Desamparats fins a les "icones del pop" que han marcat la segona meitat del segle XX.

El MuVIM, situat en un edifici dissenyat per Guillermo Vázquez Consuegra al centre de València, "ha anat construint una identitat que s'assenta en el propòsit de donar a conéixer les idees i valors que han fet possible el món actual, i, això, amb una aposta museogràfica i comunicativa sorprenent en moltes ocasions", han remarcat des del centre museístic.

Al llarg d'aquesta "infància i adolescència" del museu, més de tres milions de visitants s'han acostat a gaudir de propostes expositives tan diverses com La modernitat Republicana, La Casa de Borbó: Ciència i Tècnica a l'Espanya Il·lustrada, l'obra de Toulouse-Lautrec i Ramón Casas, les il·lustracions de Paco Roca i el més recent cicle Mare dels Desemparats, entre d'altres.

El director del museu, Rafael Company, ha assenyalat que "aquesta singladura ha sigut possible gràcies a la confiança de centenars de milers de visitants, valencians i d'altres parts. He de recordar, però, que això no hauria sigut possible sense el treball continuat de les persones que formem part de la plantilla del MuVIM i de les que al llarg d'aquests anys també ens han acompanyat".

A més de les exposicions temporals, la recuperació de la maqueta que recrea la València del plànol del Pare Tosca i l'exposició permanent L'Aventura del pensament constitueixen dos dels majors reclams per a la ciutadania. 

Tallers, cinema i conferències

Un altre dels grans pilars del MuVIM és la seua gran oferta d'activitats. Tallers infantils, per a adults i per a grups amb necessitats específiques; conferències i taules redones; cicles de cinema, i els concerts de música clàssica, que s'han convertit en tot un referent fins al punt d'esgotar totes les entrades disponibles de cadascun dels esdeveniments en menys d'una hora.

També cal destacar "la labor que el museu realitza en la defensa de la dona". El MuVIM dedica un espai en exclusiva i de forma permanent a les dones artistes: el Vitrall del Hall del museu dona veu i exhibeix de forma continuada l'obra d'art d'una dona destacada, i aquesta instal·lació artística canvia dues vegades a l'any amb motiu del Dia de la Dona i el Dia Contra la Violència Masclista.

next