Naiara Davó recull l'acta de diputada en substitució de Rubén Martínez Dalmau

La nova portaveu d'Unides Podem assenyala que "és el moment" que les dones ocupen "llocs de responsabilitat i de visibilització màxima"
25 juny 2019 13:43h
La parlamentària ha agraït al Consell Ciutadà Valencià de Podem la confiança dipositada en ella per a ocupar el càrrec de portaveu. / TWITTER UNIDES PODEM

VALÈNCIA. La nova portaveu d'Unides Podem a les Corts, Naiara Davó, ha afirmat aquest dimarts que "és el moment" que les dones ocupen "llocs de responsabilitat i de visibilització màxima", i ha destacat que en el seu grup parlamentari hi ha "un equip de dones molt potent".

Davó (Alcoi, 1987), qui ha recollit aquest dimarts l'acta de parlamentària en substitució de Rubén Martínez Dalmau i qui prendrà possessió de l'escó en el ple d'aquest dimecres, 26 de juny, ha manifestat als mitjans de comunicació que comença aquesta nova etapa "amb molta il·lusió" i "amb molt de respecte i responsabilitat per a treballar per la gent i pel País Valencià".

La parlamentària ha agraït al Consell Ciutadà Valencià de Podem la confiança dipositada en ella per a ocupar el càrrec de portaveu, en substitució de Martínez Dalmau, i ha afirmat que no és un pas que dona sola, ja que compta amb un grup amb "perfils molt potents".

"Som l'únic grup parlamentari amb àmplia majoria de dones, que ja treballen en aquesta institució i en unes altres, així com en la lluita del carrer", ha destacat Davó, qui ha afegit que a les set dones del grup les acompanya també "un home feminista", com és Ferran Martínez.

Naiara Davó ha avançat que el grup Unides Podem de les Corts obri nova etapa, ja que ara que han entrat a formar part del Consell han de replantejar-se el seu paper, i ha agregat que el treball parlamentari s'assentarà en dos pilars, el primer dels quals serà acompanyar i millorar les polítiques del Consell. El segon pilar, ha afegit, serà "fer territori" i incorporar a l'acció de govern les demandes i necessitats que els traslladen la ciutadania i els col·lectius, especialment en matèria d'habitatge, ja que, al seu judici, no es pot permetre que hi haja gent sense sostre o preus de lloguer "inassumibles".

A aquestes "dues potes fonamentals" de la labor del grup se sumaran el medi ambient i el feminisme, ha precisat Davó, qui ha insistit que, ara que estan al Consell, la seua tasca consisteix a acompanyar les polítiques públiques i intentar aprofundir en elles i millorar-les amb les propostes que els arriben. 

La nova portaveu d'Unides Podem ha assegurat que el grup parlamentari està "unit" i que treballaran "en completa sintonia" amb les dues diputades d'Esquerra Unida que formen part del grup.

next