Naix el servei Orienta per a atendre i assessorar persones LGTBI i els seus familiars

Les persones interessades poden acudir a les oficines de València, Alacant i Castelló de la Plana, o contactar per telèfon o correu electrònic 
1 agost 2019 11:45h
Orienta també ofereix assessorament a persones migrants i atenció a víctimes de discriminació per LGTBIfòbia. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El nou servei especialitzat Orienta, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a oferir atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI, entra en funcionament aquest dijous a través de les seues tres oficines situades a València, Castelló i Alacant. 

El servei d'assessorament i suport a les persones LGTBI Orienta es prestarà tant de manera presencial com per telèfon i correu electrònic, i està adreçat principalment a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, així com als seus familiars i persones que requerisquen una atenció específica. 

Les persones que formen part d'Orienta seran la cara de l'Administració valenciana "per a donar respostes a les diverses necessitats socials del col·lectiu des de la professionalitat, però també des de la proximitat i el coneixement de la problemàtica a la qual s'enfronten", segons ha explicat el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez. 

Ibáñez ha indicat que entre els serveis que s'ofereixen també estan el suport legal, l'orientació laboral i l'orientació educativa. Orienta també inclou assessorament a persones migrants i atenció a víctimes de discriminació per LGTBIfòbia, així com per violència en parella. 

Per a enguany i per al 2020, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà a Orienta un total d'1.006.809 euros. Com que es tracta d'un servei social especialitzat, s'integrarà en la Xarxa Pública Valenciana de serveis socials i d'atenció a la igualtat en la diversitat. 

Els ciutadans que vulguen sol·licitar algun tipus d'informació o assessorament poden acudir a les oficines Orienta d'Alacant (Jaume II, 77), Castelló de la Plana (Riu Túria, 7) i València (República Argentina, 22).

next