Narbona admet que el govern espanyol ha iniciat converses per a solucionar la situació de l'Open Arms

La presidenta del PSOE assegura que l'executiu de Pedro Sánchez està buscant una eixida per al vaixell en col·laboració amb la Comissió Europea i altres estats
14 agost 2019 16:46h
El fundador d'Open Arms ha mantingut converses amb Angela Merkel i Emmanuel Macron. / OPEN ARMS

VALÈNCIA. La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha negat que el govern en funcions de Pedro Sánchez haja evitat buscar solucions a la situació del vaixell Open Arms i ha confirmat l'existència de "converses" per a buscar una eixida que permeta desembarcar els 151 migrants que porten a bord 13 dies, encara que ha demanat discreció.

"Tinc la convicció que el govern [espanyol] no s'ha posat de perfil, sinó que està contribuint amb la Comissió Europea i altres països en la cerca d'una solució", ha explicat Narbona en declaracions a la Sexta. "Ara s'estan produint converses que han de portar a una solució positiva i per a això és necessària tota la discreció per part nostra", ha indicat la dirigent socialista.

Narbona ha recordat l'"esforç" del govern espanyol per a "atendre el gravíssim problema de les migracions" i ha recordat que el 2018 Salvament Marítim va rescatar 50.000 migrants en el mar. "El govern socialista va triplicar la capacitat d'acolliment de centres de migrants i ha dut a terme una pressió continua en la Comissió Europea" per a dur a terme una política migratòria comuna.

A més, s'ha mostrat confiada que es produïsquen avanços en la presa de possessió de la nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. "Confiem en un salt qualitatiu en la necessitat de revisar el reglament d'asil i refugi, i que s'invertisca molt més en el desenvolupament d'Àfrica".

L'existència de converses del govern espanyol per a buscar una eixida per a l'Open Arms es donen a conéixer després que el fundador de l'ONG, Òscar Camps, revelara aquest dimecres que ha parlat en els últims dies amb els presidents de França i Alemanya, Emmanuel Macron i Angela Merkel, i la negativa de Pedro Sánchez a rebre'l.

next