Els negociadors del Botànic volen accelerar l'acord del 'què' per a presentar dilluns el pacte "siga com siga"

La mesa de negociació té clar que no es coneixeran els noms dels consellers fins la setmana que ve 
7 juny 2019 17:32h
La cinquena reunió botànica torna a la seu del PSPV. / PSPV  

VALÈNCIA. Les negociacions del futur Botànic 2.0 han assolit "el punt de no retorn" en la cinquena reunió, celebrada aquest divendres en la seu del PSPV. D'ara en endavant, no caben els "passos enrere", ja que els seus portaveus polítics estan segurs que, "siga com siga", l'acord estarà tancat el pròxim dilluns 10 de juny i permetrà investir Ximo Puig el 12.

El temps apressa i la mesa negociadora pretén que el programa botànic quede quasi totalment tancat per a poder dedicar la pròxima trobada a donar les últimes puntades a l'estructura institucional.  L'objectiu de hui és continuar avançant i profunditzant en ambdues qüestions perquè, com a molt tard, dilluns al matí tot estiga "ben tancat i pactat", com ha dit la portaveu de Compromís, Àgueda Micó, abans d'entrar a la reunió.

Per la seua banda, el socialista Manolo Mata ha insistit que "el calendari continua com estava previst", amb dues reunions importants –la de hui i la programada per a diumenge en la seu d'EUPV– per al que queda de setmana. Malgrat això, qui sí ha instat a "accelerar molt més" és el secretari general de Podem, Antonio Estañ.

El líder de la formació morada també ha incidit que encara s'han de "perfilar i fonamentar" alguns temes "fonamentals", com ara el dret a l'habitatge, "tindre una empresa pública que assegure una energia neta que permeta que no se li talle la llum a ningú" i continuar amb la reversió de serveis privats en àrees com la sanitat i l'educació; unes qüestions que considera "bàsiques" perquè els huit diputats d'Unides Podem voten a favor de la investidura de Puig el proper dia 12. 

Micó, qui pareix avançar que hui tampoc serà possible tancar completament l'acord programàtic, sí que ha assenyalat que l'objectiu és afrontar els tres eixos que falten per esclarir –els d'economia, bon govern i agenda valenciana– i, una vegada tancat "tot el que es puga", centrar-se de nou en l'estructura institucional, sobre la qual ja es van donar algunes pinzellades ahir.

Ara bé, si una cosa han assegurat els negociadors és que, fins la setmana vinent, no es coneixeran els noms dels futurs consellers. 

next