La neu provoca problemes en diverses carreteres, preemergència per gel als Ports i un rescat

El temporal també està afectant la circulació de trens entre Castelló i l'Aldea-Amposta
4 desembre 2019 13:17h
El departament de Bombers de la Diputació de Castelló ha mobilitzat sis equips llevaneu per a realitzar ruta de nevades per la zona de Castellfort, Vilafranca, Ares del Maestrat, els Ports i la Tinença de Benifassà. / BOMBERS CASTELLÓ

VALÈNCIA (EP). El temporal està provocant problemes de circulació en diverses carreteres de la demarcació de Castelló i que els serveis d'emergències hagen hagut d'intervindre per a realitzar diversos rescats. A més, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència per plaques de gel a la comarca dels Ports. 

En concret, el servei d'Emergències de la Generalitat ha informat que els principals problemes se centren en l'encreuament entre la CV-15 i la CV-1260, en l'accés a Ares del Maestrat, en la carretera de Castellfort a Vilafranca per la neu, així com en la CV-124 de Vilafranca a Ares del Maestrat, tancada per la neu. 

A conseqüència de la nevada que s'està produint a la comarca dels Ports, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència per plaques de gel i ha demanat als conductors que viatgen cap a aquesta zona "molta precaució" perquè la neu i el gel "poden jugar una mala passada". 

Des de la Conselleria d'Agricultura s'ha informat també que la neu està caient sobre alguns parcs naturals del nord. En concret, el centre de recepció del parc natural del Penyagolosa ha hagut de tancar les portes per la quantitat de neu acumulada i la que encara pot caure durant la resta de la jornada. 

El 112 ha destacat que el temporal també està afectant la circulació de trens entre Castelló i l'Aldea-Amposta. De fet, Adif ha informat d'una incidència que ha provocat retards de deu minuts entre totes dues estacions, encara que ja s'ha solucionat. 

D'altra banda, efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) han hagut de realitzar diverses actuacions. En concret, el departament de Bombers de la Diputació de Castelló ha mobilitzat sis equips llevaneu per a realitzar ruta de nevades per la zona de Castellfort, Vilafranca, Ares del Maestrat, els Ports i la Tinença de Benifassà.

Els bombers del parc del Baix Maestrat també s'han hagut de posar en marxa per a poder desaiguar la terrassa d'un edifici a Vinaròs i, d'altra banda, per al rescat de dues persones –que es troben en bon estat– a l'interior d'un cotxe atrapat per l'aigua en aquesta localitat.

next