Un ninot donat per una falla de Xirivella viatja a l'Antàrtida amb l'exèrcit espanyol

Un dels emblemes de la festa valenciana assistirà a una missió amb les Forces Armades espanyoles
2 novembre 2019 18:33h
Els dos militars han fet una parada en la seua preparació abans del desplaçament a la Base Antàrtica Espanyola (BAE). / MINISTERI DE DEFENSA

VALÈNCIA. Un ninot donat per la comissió fallera València-Teodoro Llorente de Xirivella viatjarà a l'Antàrtida acompanyant una missió de les Forces Armades espanyoles, com a símbol de la festa de les Falles en el sisé continent

El lliurament del ninot, realitzat pel jove Santiago Muñoz Girón, directiu de la comissió, s'ha realitzat aquest dissabte en un acte celebrat en el casal de la falla i al qual ha assistit la comandant Julia G. Marsilla, responsable de Logística de la Campanya Antàrtica de l'Exèrcit de Terra i el cap Marcos D. Rambla, tots dos valencians.

Els dos militars han fet una parada en la seua preparació abans del desplaçament a la Base Antàrtica Espanyola (BAE) Gabriel de Castella (GdC), en Deception Island, on afrontaran l'estiu austral donant suport al treball científic que realitzen investigadors de diverses nacions. Per tant, el ninot passarà les Falles a 13.000 quilòmetres de València.

La Falla València - Teodoro Llorente de Xirivella, amb un miler de fallers en el seu cens i que el 2020 complirà 50 anys d'existència, considera aquest "viatge a l'Antàrtida" un bon mitjà de promoció de la tradició valenciana en el llunyà continent.

next