"No habéis defendido a Franco": pintades a l'església de Sant Nicolau de València coincidint amb l'exhumació del dictador

Missatges feixistes han sigut vists a primera hora del matí al mur de l'edifici històric del centre de València 
24 octubre 2019 11:11h
Pintades a l'exterior de l'església de Sant Nicolau de València. / PSPV-PSOE 

VALÈNCIA. L'església de Sant Nicolau de València ha despertat aquest matí amb uns missatges feixistes dibuixats amb pintura negra: "No habéis defendido a Franco. Rojos hijos de puta". Les pintades s'han produït aquesta nit, poques hores abans que es produïsca l'exhumació del dictador. 

Al mur també es pot apreciar el símbol Víctor, conegut com 'l'Escut de la Victòria' o 'Victoriós', un signe que té el seus orígens en l'Imperi romà i que després va ser adoptat com a emblema personal de Franco. 

Càrrecs públics de la ciutat de València han denunciat aquest fet des de primera hora del matí. La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha publicat un missatge a les xarxes socials condemnant aquest fet: "És un mal dia per als intolerants. Que no ho paguen amb el patrimoni de tots i totes". 

El regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano, ha indicat que la Policia Local obrirà una investigació per a esclarir la identitat dels responsables de les pintades. "La ciutat de València no tolerarà cap enaltiment de la dictadura franquista i del feixisme", ha explicat Cano. El regidor ha assenyalat que aquest dijous "és un dia per a celebrar la fortalesa de la democràcia espanyola", així com que des del consistori no es permetran "actes vandàlics que van en contra de la llibertat i la convivència", ha dit el regidor. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next