'No sigues ninot', una cançó per a explicar les Falles als visitants

5 març 2019 18:07h


VALÈNCIA. El disc Albaes falleres amb estil és el nou àlbum musical de l'àrea de Cultura de la Diputació de València per amenitzar les Falles de 2019 i oferir un material de suport a la cultura festiva amb un total de 47 peces de nova creació.

L'àlbum Albaes falleres amb estil ha estat produït per la Diputació i s'ha realitzat de la mà del Grup d'albaes cantar per cantar i del Grup d'albaes i cant d'estil de l'Horta. El disc inclou un total de 47 albaes de nova creació, de les quals 10 són instrumentals amb tabal i dolçaina. La resta són peces cantades amb lletres que giren al voltant de la festa i que cuiden el llenguatge inclusiu i la perspectiva de gènere per a fer-les més integradores.

Aquesta nova producció s'inclou sota la marca paraigües València és música i forma part del projecte D'Arrel de trobades de folklore i mestissatge de variants musicals i festives valencianes.

No sigues ninot, el tema extra del disc

Durant la presentació del nou disc també s'ha estrenat el videoclip de la cançó No sigues ninot, del grup Atabalats, que s'inclou a l'àlbum com a bonus-track. Aquest vídeo musical, d'uns 4 minuts de durada, s'ha gravat a la localitat de Puçol amb l'estreta col·laboració de les associacions falleres del municipi.

Es tracta d'un tema amb ritmes festius, animats i encoratjadors que naix amb la vocació de ser compartit en xarxes i descobrir la festa tant a les persones visitants com a totes aquelles amb ganes de viure-la de manera lúdica. El videoclip de No sigues ninot i diverses partitures s'inclouran en un llapis de memòria que es repartirà a totes les falles junt amb el nou disc.

next