Diari La Veu del País Valencià
Només 11 de les 111.820 explotacions agràries registrades tenen titularitat compartida 

VALÈNCIA. Només 11 de les 111.820 explotacions agràries valencianes registrades tenen titularitat compartida pel matrimoni o la parella de fet. Des de l’Associació Amfar Dona Rural han explicat, aquest dilluns, que les dones de les àrees rurals “sempre han estat vinculades a l’activitat agrària” però que el seu treball “segueix sense estar reconegut ni ser visible”, tal com demostren les dades oficials del Ministeri d’Agricultura.

De fet, del total de finques registrades al País Valencià només el 29,30% està en mans de les dones. El percentatge autonòmic sobre titularitat compartida (0,0098%) és un dels més baixos de tot l’Estat i molt inferior al que es registra a La Rioja (0,37%), Castella i Lleó (0,24%) o al País Basc (0,23%).

En aquest sentit, la presidenta d’Amfar Alacant, Tere Antón, ha explicat que “la dona sempre ha estat ací, treballant en l’agricultura, però moltes vegades no se la reconeix, ni tan sols se la veu”. “Hem avançat, però és necessari continuar treballant i, per descomptat, que l’Administració continue donant suport a projectes perquè es coneguen els beneficis que posseeix registrar l’explotació com a titularitat compartida”, ha incidit.

Ha recordat que la legislació proporciona beneficis fiscals i, per exemple, la valoració d’explotació prioritària, la qual cosa permet aconseguir una major puntuació en les subvencions, entre elles les previstes en la Política Agrària Comunitària (PAC).

Amfar està organitzant jornades per tot l’Estat per a donar a conéixer la Llei de Titularitat Compartida i que es visibilitze les dones agricultores. Aquestes xarrades compten amb el suport del Ministeri d’Agricultura i l’última es va desenvolupar el passat 25 d’octubre a Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa