Només un de cada quatre municipis amb risc té un pla d'actuació contra les inundacions

La Generalitat activa el Pla de Prevenció d'Inundacions 2019 
28 agost 2019 17:35h
Un total de 136 municipis estan obligats a tindre un pla de prevenció d'inundacions i sols en tenen 33. / EFE 

VALÈNCIA. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha comunicat aquest dimecres als ajuntaments i als organismes dedicats a la Seguretat i les Emergències l'inici de la campanya de Prevenció d'Inundacions 2019.

La Generalitat ha explicat en un comunicat que l'objectiu d'aquesta campanya és recordar els procediments d'actuació que han d'aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant possibles situacions de pluges intenses. En aquest sentit, el Centre de Coordinació d'Emergències ha recordat als municipis amb risc alt i mitjà que han d'elaborar el seu pla d'actuació municipal davant el risc d'inundacions.

Per a facilitar aquesta tasca, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha posat a la disposició dels ajuntaments una guia, que es pot consultar en la seua web, així com personal tècnic necessari per a assessorar en l'elaboració dels respectius plans.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que, en l'actualitat, "un total de 136 municipis haurien de tindre elaborat el seu pla d'actuació municipal d'inundacions i ho tenen 33".

"És important que cada ajuntament elabore el seu pla d'actuació municipal en què preveure els riscos que té el seu municipi i els recursos municipals dels quals disposa per a donar una resposta adequada a aquesta emergència i protegir a les persones, els béns i el medi ambient", ha recalcat.

next