Diari La Veu del País Valencià
La ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià arriba a les 45.000 signatures

ACN / València.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una ràdio i una televisió públiques i en valencià ha aconseguit recollir 45.000 signatures en només dos mesos, segons que ha informat aquest dimecres la comissió promotora.

Els promotors afegeixen que valoren molt positivament la resposta que ha donat la ciutadania valenciana i assenyalen que evidencia la voluntat de la ciutadania de participar per “posar en marxa uns mitjans de comunicació públics, capaços d’exportar la imatge dels valencians a l’exterior, font d’informació i d’entreteniment de qualitat, i que potencien l’ús del valencià com a llengua pròpia”.

L’últim gruix de signatures s’ha recollit en un acte que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana al Centre Instructiu Musical de Benimaclet, a València, on els fedataris han fet lliurament de centenars de plecs firmats.

L’objectiu marcat pels mateixos promotors és el d’arribar a les 50.000 signatures necessàries per superar l’exigència de la llei que permetrà dur la iniciativa ciutadana a les Corts Valencianes, on s’hauria de debatre posteriorment.

La comissió informa que al llarg del mes de juliol, els fedataris continuaran presents en multitud d’actes; el primer, el pròxim dissabte en la gala de lliurament dels Premis de la Cartellera Túria, que en la 23 edició se celebraran a l’Auditori Casa de Cultura de Burjassot.

Comparteix

Icona de pantalla completa