Diari La Veu del País Valencià
Fabra: ‘Si guanya el tripartit s’expandirà l’independentisme’
RedactaVeu / Europa Press / Madrid

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha advertit aquest dijous que si el País Valencià “deixa de ser un dic de contenció a l’expansió independentista”, un “tripartit d’esquerres i procatalanista” afectarà tot l’Estat.

“Si deixem de ser un dic de contenció a l’expansió independentista, i (la Comunitat Valenciana) s’inunda de la inestabilitat política, social i econòmica que suposaria l’entrada d’un Govern tripartit d’esquerres i procatalanista, açò no solament afectaria l’arc mediterrani, sinó tota Espanya i en alguna mesura a Europa”, ha manifestat.

Fabra ha fet aquestes declaracions durant una conferència en els cursos d’estiu de la fundació Faes del PP en Guadarrama sobre la Constitució territorial i el desafiament secessionista a l’Estat espanyol. En la seua opinió, el projecte secessionista iniciat a Catalunya és una iniciativa a la qual l’Estat espanyol ha de “témer”.

El president ha advertit que algunes forces polítiques –que estan començant a tenir “visibilitat”– “qüestionen l’actual sistema”. De fet, creu que el PSPV, EU i Compromís “són partits procatalanistes que simpatitzen amb el projecte independentista”.

Així mateix, ha destacat que “l’enfonsament electoral del PSPV” i l’augment de vots a forces com Compromís i Esquerra Unida en els comicis europeus “dibuixen un panorama inquietant” per a la política actual.

Comparteix

Icona de pantalla completa