Diari La Veu del País Valencià
Vídeo / Pengen les converses ‘íntimes’ entre Castedo i Ortiz
Europa Press / València

JSPV han recordat que tots dos protagonistes estan “implicats presumptament en el denominat ‘cas Rabassa’ per corrupció, pel qual s’investiga un dels majors ‘pelotazos’ urbanístics de la ciutat”.

En el vídeo, que es pot veure en ‘Youtube’, s’escolta Sonia Castedo reconèixer la seua amistat amb l’empresari i dir que “quien tiene un amigo tiene un tesoro” i assegurar també, literalment: “soy muy rencorosa. Muchísimo. A mi me preguntan usted se la devolvería a quien se la ha hecho, sin ninguna duda”.

A més, s’escolta Enrique Ortiz pronunciar frases com “te gusta tener un amigo mafioso”o dir-li a Castedo “a qué hora quieres que vaya al despacho (…), ah! que lo que no quieres es que me vean allí”.

D’altra banda, a l’exalcalde d’Alacant, Luis Díaz Alperi, se l’escolta dir sobre el fiscal anticorrupció, Felipe Briones, relacionat amb l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, entitat a qui Ortiz va ajudar econòmicament, que “esos tíos son enemigos nuestros. Sabes quien está detrás de todo eso. Pero si son comunistas todo. Han tirado a matar a todos. A ti, a mi, a Sonia, a todos”.

En l’escrit, Joves Socialistes considera “provada l’estreta relació entre Castedo i Ortiz durant la seua etapa com a regidor d’Urbanisme, de manera que podria haver-se facilitat per part de l’Ajuntament d’Alacant que la multinacional Ikea s’instal·lara en terrenys de la seua propietat, amb beneficis de quasi 100 milions d’euros i en un procés d’adjudicació presumptament plagat d’irregularitats”.

D’altra banda, JSPV han manifestat la seua convicció en la independència de la justícia perquè “puga conèixer-se la veritat sobre aquest cas, no sense lamentar de nou la mala imatge que la corrupció política associada a un govern del PP, projecta sobre la ciutat d’Alacant i el conjunt del País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa