Diari La Veu del País Valencià
Vídeo- Bellver: ‘El PP sempre ha estat al costat de les víctimes del metro’
Redactaveu / València

El síndic del PP, Jorge Bellver, s’ha atrevit a manifestar que el Partit Popular sempre ha estat “al costat de les víctimes”, mentre que els grups de l’oposició en les Corts han lamentat que no s’hagen assumit responsabilitats polítiques després de l’accident del metro del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i en van resultar ferides altres 47.

Així s’han expressat en declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts aquest dijous que es compleixen huit anys del sinistre.

A l’inici del ple, els diputats han guardat un minut de silenci, a proposta del portaveu socialista, Antonio Torres. Els diputats del PSPV han estat acompanyats de cartells en els quals es podia llegir: “Hui, 8è aniversari de l’accident del metro. 43 morts, 47 ferits, 0 responsables. Exigim justícia”.

Jorge Bellver ha assenyalat que el grup parlamentari popular ha secundat el minut de silenci, però ha denunciat “la deslleialtat institucional i el joc brut de l’oposició amb el dolor de les víctimes, perquè els minuts de silenci es plantegen en la Mesa de les Corts, i així s’hauria d’haver fet”. Bellver ha assegurat que els ‘populars’ “hem tornat a mostrar i demostrar, una vegada més, que sempre hem estat al costat de les víctimes”. “Res ha canviat, per tant, perquè sempre hem donat suport a les víctimes d’aquest tràgic accident, a pesar que l’oposició no cessa en l’ús interessat del dolor d’aquestes famílies”, ha conclòs.

Per la seua banda, Antonio Torres ha explicat que ha plantejat el minut de silenci atès que és 3 de juliol i que no ho havien parlat amb ningú. “No era una jugada preparada”, ha manifestat. De la mateixa manera, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha criticat que aquest dijous s’haja viscut “altre episodi d’indecència”

Així mateix, la sindica d’EUPV, Marga Sanz, ha subratllat que “és una vergonya institucional que se seguisca mantenint una situació en la qual no hi ha respostes polítiques”. “Les víctimes del metro no solament volen minuts de silenci, volen responsabilitats polítiques”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa