Diari La Veu del País Valencià
La Universitat Jaume I despunta
RedactaVeu / Europa Press / Castelló de la Plana

La Universitat Jaume I és la segona universitat estatal amb una mitjana major d’articles publicats per investigador en l’àrea de didàctica de l’expressió corporal, segons un estudi publicat en la revista Perspectivas em Ciência da Informação.

.

La recerca ha analitzat l’activitat investigadora per part de 412 professors de l’àrea de l’expressió corporal de tot l’Estat espanyol fins l’any 2012, situant-se la mitjana d’articles publicats per autor en 4,36.

En el cas de la UJI, aquesta mitjana s’eleva a 8, per la qual cosa apareix solament per darrere de la Universitat de Cadis.

L’estudi ‘Indicadors de producció dels professors d’Educació Física i Didàctica de l’Expressió Corporal a l’Estat espanyol en la ‘Web of Science’ arreplega que l’elevada producció de la Jaume I es deu a la labor d’un professor, que aconsegueix una mitjana de huit articles registrats en aquesta base de dades fins l’any 2012.

Es tracta de Diego Moliner, professor de l’Àrea de Didàctica de l’Expressió Corporal del Departament d’Educació de la UJI. Moliner coordina el grup de recerca LIFE Physical Activity, Fitness and Health, l’activitat investigadora de la qual se centra en la influència de l’activitat física sobre la salut.

Actualment el professor Moliner lidera un projecte de recerca a nivell nacional finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat que se centra en l’anàlisi de la influència que tenen l’activitat física i la composició corporal sobre el nivell de risc cardiovascular i la capacitat cognitiva durant l’adolescència.

Trajectòria

Moliner compta a més d’una àmplia trajectòria de col•laboració amb investigadors d’altres centres com la Universitat de Saragossa, la Universitat de Granada, la Universitat de Cadis, l’Institut Karolinska (Suècia), la Universitat de Carolina del Sud (EUA) i la Universitat d’Exeter (Regne Unit), i ha participat en diversos projectes de recerca nacionals i europeus.

L’estudi situa per davant de la Jaume I la Universitat de Cadis, la primera en producció mitjana, que compta amb tres investigadors en aquesta àrea que han generat 33 articles, la qual cosa suposa una mitjana d’11.

La recerca ha tingut en compte per a l’elaboració dels rànquings l’índex de Hirsch, un dels indicadors bibliomètrics més utilitzats per a estimar els èxits de treball d’investigadors i predir l’impacte de producció en el futur, a més d’altres aspectes com el nombre d’autors per article, les revistes en què publiquen i els professors que més produeixen en la web d’informació científica Web of Science.

Comparteix

Icona de pantalla completa