Diari La Veu del País Valencià
Cas Emarsa: Fiscalia demana 14 anys de presó per a Enrique Crespo
RedactaVeu / Europa Press / València

La Fiscalia de València demana una pena de 14 anys de presó per a l’expresident d’Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, per a l’exgerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), José Juan Morenilla, i per a l’excap d’Explotacions de la mateixa entitat, Ignacio Bernácer. Així mateix, sol•licita altres 12 anys de presó per a l’exgerent d’Emarsa, Esteban Cuesta.

Així consta en l’escrit de qualificació provisional que el ministeri públic ha remès al jutjat d’Instrucció número 15 de València, dins la peça principal del procediment, en la qual s’ha investigat un forat milionari en la gestió de l’empresa responsable de la depuradora de Pinedo, que el jutge ha xifrat finalment en 23.766.765,50 euros.

En concret, la fiscal del cas acusa Enrique Crespo, Morenilla i Bernácer d’un delicte continuat de prevaricació administrativa en concurs medial amb el delicte continuat de falsedat en document públic, així com del delicte continuat de malversació de cabals públics en concurs medial amb el delicte continuat de falsedat en document mercantil.

Així mateix, acusa Esteban Cuesta per un delicte continuat de prevaricació administrativa, un delicte continuat de malversació de cabals públics en concurs amb el delicte continuat de falsedat en document mercantil, i un delicte de suborn.

Comparteix

Icona de pantalla completa