Diari La Veu del País Valencià
S’obri el judici oral contra l’antiga cúpula directiva de Terra Mítica
RedactaVeu / ACN / València

El jutjat d’instrucció número 3 de València ha decretat l’obertura de judici oral contra els antics responsables del parc temàtic Terra Mítica, a Benidorm, per presumptes delictes contra la Hisenda Pública, segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià.

El magistrat envia la causa a l’Audiència per al seu enjudiciament, que se celebrarà a la secció cinquena, segons les mateixes fonts.

La Fiscalia sol•licita 7 anys de presó per a l’expresident i 10 anys per a l’exdirector general, el responsable de contractació i un tècnic per facturar serveis no realitzats. En la causa hi ha imputats 34 responsables de 25 empreses per un frau xifrat en 4,4 MEUR.

La causa té el seu inici l’any 2005 en la investigació oberta per la Fiscalia arran d’una denúncia de l’Agència Tributària contra una vintena d’empreses entre les quals hi havia Terra Mítica. Se’ls acusa d’haver defraudat l’impost de societats i l’IVA dels exercicis 2000 i 2001 falsificant factures per serveis que mai no es van presentar.

La instrucció ha detectat que els acusats confeccionaven factures per serveis que no es van prestar i un altre tipus de factures en les quals es prestaven els serveis però es facturava un import menor per tal d’evadir impostos. El frau ascendeix a 4,4 milions d’euros en tan sols dos anys.

Entre els imputats hi ha el propietari de l’empresa Altos del Carrichal i gerent de fins a tres empreses més implicades, Antonio Vicente, per al qual la Fiscalia demana 53 anys de presó, la pena més alta.

La Fiscalia sol•licita set anys de presó per a l’expresident de Terra Mítica, Luis Esteban, per estafa i frau fiscal, i 10 anys per a l’exdirector general Miguel Navarro, l’antic responsable de contractació, Justo Valverde -que en el moment dels fets era cunyat de qui era president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana- i el tècnic Antonio Rincón. Els tres últims estan acusats, a més, d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil.

Comparteix

Icona de pantalla completa