Diari La Veu del País Valencià
Eva Sanchis (Compromís), nova alcaldessa de Godella
RedactaVeu / Godella

“La vara podria exhibir-se com una arma dissuasiva en mans de l’autoritat, que no és la meua intenció, o prendre-la amb les dues mans i oferir-la en posició horitzontal al poble com a simple gest simbòlic d’acatament a la voluntat de la ciutadania. Jo tinc una idea més a afegir, i és que d’ací cap avall tots som iguals davant la llei i per sobre de la llei no hi ha ningú”, va comentar la primera alcaldessa de Bloc-Compromís de la història de Godella.

Sanchis va accedir al càrrec gràcies als vots a favor de la coalició de govern i en virtut del pacte subscrit al principi de la legislatura, pel qual els dos primers anys va governar Salvador Soler –PSPS-PSOE–; el tercer, Josep Manel San Fèlix –EU– i aquest últim ho farà la regidora de Personal i Educació. José María Musoles –Partit Popular– va ser l’únic candidat d’una altra formació que va concórrer a l’elecció, però els 8 vots dels seus companys de partit no li van permetre aconseguir l’Alcaldia.

Precisament, Musoles va ser al primer a qui l’alcaldessa va oferir el torn de paraula però el va rebutjar. El silenci del portaveu dels populars va contrastar amb les dures paraules que li havia dedicat a Sant Fèlix en l’anterior presa de possessió, de qui va dir que no era un alcalde legítim.

El mateix argument va utilitzar per a justificar la seua actitud. “No tinc res a dir-li ja que per a mi no representa res, no té legitimitat per a representar-nos”, va assenyalar Musoles fora ja del ple. La resta de portaveus sí van felicitar la nova alcaldessa. “Els teus predecessors i tu érem, som i serem els legítims alcaldes, encara que hi haja qui no vulga reconèixer que nou vots són més que huit”, va comentar el portaveu d’Esquerra Unida.

“Assistim a un acte de normalitat democràtica que pretén impedir el PP –va assegurar el company de partit de Sanchis, Francesc Aràndiga i ara portaveu de Compromís–; nosaltres treballem per regenerar la democràcia i açò significa lluitar contra la corrupció, contra les retallades socials, contra les reculades en drets…”. Finalment, Salvador Soler va donar l’enhorabona a la nova alcaldessa i va enviar un missatge de confiança a la ciutadania: “La població d’aquest poble està formada, és intel·ligent i conscient dels seus actes i dels nostres i per açò, l’any que ve tornarà a triar un govern de progrés independentment del que facen fora d’ací”.

Eva Sanchis va tancar els parlaments amb un discurs en el qual va delimitar les seues intencions de govern: “Defensarem els interessos de la gent de Godella davant qualsevol amenaça i continuarem apostant per millorar els serveis públics que prestem, per a defensar el treball públic i per a garantir les competències que els ajuntaments prestem”.

Però també va confessar els seus sacrificis i compromisos personals: “El meu pas per la política serà temporal i, després, tornaré a la meua vida professional; mentrestant, us pregue que tingueu paciència a les persones que haureu de patir el dia a dia de la càrrega que hui assumisc, perquè a aquest càrrec públic li afegisc altres càrrecs que són per a tota la vida com ser dona, esposa, mare, filla i amiga, que aquests sí que són de plena dedicació, i per sempre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa