Diari La Veu del País Valencià
‘Intifalla amb els sobres a les mascletaes
RedactaVeu / València

‘Intifalla 2013, València is on fire!’ és el lema que corre com la pólvora a les xarxes socials per a mostrar la indignació, el cabreig i el rebuig a les retallades i a la corrupció. Així de l’1 al 7 de març la ‘Intifalla’ ha convocat protestes contra la corrupció amb el lema: ‘Per ofrenar nous sobres a Espanya, totes i tots amb sobres a la mascletà’.

És a dir, la mascletà será una simbiosi de pólvora i soroll amb la protesta dels afamats sobres de Bárcenas i CIA.

El 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, es farà la ‘Intifalla morada’. Totes i tots amb roba lila a la mascletà. De segur que a banda dels tronadors hi haurà una xiulada per a Toni Cantó.

Per al 14 de març hi haurà una mobilització ‘per unes falles combatives, per unes falles populars i en la nostra llengua’.

‘Ens plantem!’ És el crit de guerra per al dia 15 de març, pel repartiment del treball i la riquesa!

Per altra banda els bombers de València també han organitzat vàries mobilitzacions pels impagaments de 2012.

ʺQue s’ho pensen béʺ, adverteix l’Ajuntament sobre la ʹIntifallaʹ

L’Ajuntament de València ha advertit els convocants de les manifestacions i protestes convocades per a les pròximes Falles que “s’ho pensen bé abans de dur-les a terme, doncs tenen tot l’any per manifestar-se i solament amb la convocatòria estan generant alarma”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Domínguez diu que “tots hem de contribuir al fet que siguen unes Falles estupendes i no és bo generar alarma. També ha afegit que per part dels serveis municipals es prendran les mesures necessàries “perquè la festa discórrega correctament”.

Als qui volen aprofitar les festes per a fer reivindicacions i protestes, l’edil els ha demanat “que s’ho pensen bé i respecten tots els valencians que volen gaudir una festa oberta i popular, la celebració de la qual preparen durant tot l’any i a la qual dediquen un gran esforç econòmic i de temps perquè isca bé. ʺTenen tot l’any per a manifestar-se”.

Tant Domínguez com el regidor de Festes i president de la Junta Central Fallera, Francisco Lledó, han criticat les formes de la campanya ʹIntifallaʹ i s’han referit a la imatge en la qual apareix una fallera amb metralleta en un cartell violent i incorrecte. Lledó ha insistit que els qui promouen aquestes accions de protesta no són fallers.

Comparteix

Icona de pantalla completa