Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia l’alteració de les riberes del riu Millars a Montanejos
RedactaVeu / Montanejos

Compromís Alt Millars ha denunciant en un comunicat la introducció de maquinària pesada dins del llit del riu Millars, l’obstaculització artificial del transcurs del llit amb la creació de ponts de formigó i la transformació de les riberes amb l’eliminació de la vegetació, actuacions que suposen la “destrucció de la bellesa natural” del Millars al seu pas pel municipi de Montanejos.

Per aquesta raó, Compromís Alt Millars es pregunta “on està el límit?” d’aquesta destrucció paisatgística i natural ja que, segons adverteix en el seu comunicat, “quan s’extralimiten les actuacions poden tenir un efecte contrari no desitjat”.

En la nota feta pública aquest dimarts, la coalició nacionalista en la comarca de l’Alt Millars recorda que “si fa uns dies enviàvem fotografies de maquinària pesada dins del riu, alterant la seua fisonomia, veiem ara com es va materialitzant la transformació del riu Millars a Montanejos, per a permetre una explotació massiva, obstaculitzant artificialment el transcurs de l’aigua, alternant les riberes, i destrossant la seua bellesa natural”.

A més, si bé consideren “molt bé que el Millars siga una font de riquesa per a Montanejos gràcies al turisme”, alerten que “quan es perden els estreps i s’extralimiten les actuacions, poden tenir un efecte contrari, no desitjat”, per la qual cosa es pregunten no sense ironia si “aquesta és la millor manera d’actuar”.

Segons Compromís Alt Millars, l’excusa d’aquestes actuacions no és altra que “la creació de piscines artificials per a prevenir devessalls”, per a la qual cosa s’ha “eliminat la vegetació en tot el llit” malgrat que “era el filtre natural que tenia el riu”.

Al mateix temps, s’han creat “noves traves amb materials durs” –en referència a pontets de formigó-, com els que s’observen en les fotografies que han difós per a denunciar aquesta actuació.

Comparteix

Icona de pantalla completa