Diari La Veu del País Valencià
La sentència del Cabanyal deixa clar que Barberà menteix
Europa Press / RedactaVeu / València

L’entitat ha acusat així a Barberà de “mentir” en “quan diu que pacta voluntàriament” amb Cultura, ja que “no és voluntari”, sinó que està “obligada per llei i amb uns requisits molt específics”.

D’altra banda, afirma que la validesa patrimonial del PEPRI i les modificacions que proposa Barberà “són nul·les de ple dret” perquè “mantenen la idea de la prolongació” de l’avinguda Blasco Ibáñez” amb la “ruptura de l’estructura urbana”. Aquesta idea, contínua, suposa mantenir l’enderrocament d’edificis situats en el conjunt històric, amb el que “vulnera l’Ordre ministerial vigent”.

A més, ha assenyalat que l’alcaldessa de València “no ha aconseguit la convalidació patrimonial, ni de l’antic pla, ni del que ara es modifica”, amb la finalitat d’adaptar-los a l’Ordre ministerial, atès que “no compleixen” amb les exigències mantingudes en aquesta Ordre i els tribunals, en el marc de protecció exigit per al Conjunt Històric.

Així, a la vista de la resolució judicial, des de Salvem el Cabanyal han volgut fer constar que esperen que l’Ajuntament “reconsidere la postura de mantenir la modificació anunciada i presente un projecte de participació ciutadana”.

De la mateixa manera, anuncien que continuaran “amb la lluita i la defensa del patrimoni del Conjunt Històric del Cabanyal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa